Володимир Зеленський вважає, що рішення КСУ про скасування статті Кримінального кодексу про недекларування доходів призведе до руйнування антикорупційних органів, скасування співпраці із зарубіжними партнерами і зриву отримання чергового траншу від МВФ.

Читайте Знай в Google News!

Про це президент заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

"Україна вже отримала багато сигналів від наших західних партнерів, ми отримали сигнал від МВФ – ніякої співпраці бути не може, ніякої місії можете не очікувати. А я не хочу приховувати від нашого суспільства, про що йде мова. Якщо не буде місії – у нас в бюджеті є пролом, який виник через світову кризу, пов'язану з "ковідом", - зізнався Зеленський.

Глава держави назвав рішення Конституційного Суду "ураганом".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

"Не випадково було рішення через законодавчу ініціативу боротися саме з ураганом, а не наслідками. Ми пам'ятаємо 2019 рік, коли КСУ скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Ми потім у парламенті його відновлювали. І зараз такий несподіваний "сюрприз", який спрямований проти держави Україна", – сказав він.

Зеленський може розпустити парламент, якщо нардепи не підтримають його законопроект про розпуск КСУ.

"Я хочу, щоб цей парламент працював на державу. Скажу відверто. Від реалізації нашого плану, від висновків, які зроблять наші депутати, це теж буде залежати. Тому, якщо це буде політичний колапс і реальний політичний конфлікт, я побачу, що немає підтримки у Верховній Раді, а перш за все у "слуг народу" (вони повинні розуміти, що стали нардепами завдяки мені), тому якщо їх позиція піде врозріз, потрібно виходити з цього глухого кута навіть таким шляхом", – зазначив президент.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський вніс законопроект про звільнення суддів КСУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський особисто переконуватиме "слуг народу" голосувати за звільнення суддів КСУ.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський звинуватив КСУ в змові з олігархами: "Чорти відкривають справжні обличчя".