Відомий журналіст і блогер Юрій Романенко пояснив, що він думає про так звану конституційну кризу, яка не так давно спалахнула в Україні.

За його словами, президент нашої держави Володимир Зеленський нещодавно заявив, що ця криза може спровокувати кровопролиття в країні.

Про це Юрій Романенко повідомляє на своєму каналі в YouTube.

Блогер підкреслив, що після місцевих виборів, які пройшли нещодавно в Україні, спалахнула конституційна криза. Саме ця ситуація виникла через те, що судді Конституційного Суду не хотіли потрапити під антикорупційне законодавство.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У зв'язку з цим, вони терміновим чином приймають рішення, яке скасувало дію антикорупційних органів. Але оскільки всі закони, які регулюють функціонування всіх антикорупційних органів, приймалися швидким чином, порушуючи Конституцію України, то вийшла досить двоїста ситуація.

Читайте Знай в Google News!

"З одного боку, КСУ приймав цілком шкурні рішення для того, щоб прикритися від дій антикорупційного законодавства. Але з іншого боку, оскільки у нас дуже багато законів приймаються з нехтуванням будь - яких норм, то КСУ було, до чого приклепатися", - пояснює відомий журналіст Юрій Романенко.

Крім того, блогер уточнив, що глава української держави Володимир Зеленський точно не зрадів діям Конституційного Суду, тому почав погрожувати, що звільнить всіх суддів. За словами Романенка, президент виходить за рамки конституційного поля, оскільки у нього немає таких повноважень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Попереду, по всій видимості, вирішення конституційної кризи буде накладатися на вирішення бюджетної кризи і розпилу бюджету, тому що в бюджеті грошей вже зараз немає, і багато регіонів ризикують залишитися без грошей на грудень місяць", - припустив журналіст.

Скріншот до відео Юрія Романенка в YouTube
Скріншот до відео Юрія Романенка в YouTube

За його словами, у Зеленського регіональні еліти і олігархи вимагатимуть, щоб їхні інтереси були прописані. Романенко уточнив, що президента можуть покарати, і він має ризик втратити голоси, оскільки йому не допоможе навіть оновлений парламент.

"Зеленського посадять", - додав журналіст.

Нагадаємо, що у партії ОПЗЖ пояснили, як можна вирішити конституційну кризу в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський назвав рішення КСУ щодо декларування змовою проти нього.

Також "Знай.ua" писав, що Леонід Кравчук вважає, що КСУ порушує Конституцію України.