Від початку карантину після деяких пручань маски міцно увійшли у життя кожного громадянина. Без них тепер неможливо зайти ні в магазин, ні в аптеку, ні в держустанову!

Читайте Знай в Google News!

Ось тільки не кожен може дозволити собі таку розкіш - безмірна кількість масок, а потім їх викидати після використання. Питання, як прати маску, дуже актуальне в наш час. Ураїнці масово шиють цей аксесуар - під колір пальто, шапок, суконь. Наречені на церемоніях використовують святкові маски - з камінчиками.

Одноразові маски, фото: REUTERS
Одноразові маски, фото: REUTERS

Що буде, якщо тримати одноразову маску п'ять хвилин в окропі, а потім пройтися по ній праскою? А нічого толкового. Українка налила в стару каструлю води, додала рідкого мила і поставила на вогонь. Як тільки вода закипіла, висипала туди використані одноразові маски і залишила їх кип'ятитися хвилин так 5.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Маски, фото: youtube
Маски, фото: youtube

Після цього вона дістала їх з каструлі і вивісила на сонці. Як не дивно, але маски не злиняли і не деформувалися. І на цьому етапі можна було б сказати, що все вийшло. Але це тільки видима частина.

Варто звернути увагу на той факт, що одноразові маски розраховані на 2 години користування, тому як захисний від вірусів шар фільтрує віруси рівно 2 години. А потім він намокає і статика не діє, таким чином віруси вільно пролітають між волокон. Тепер уяви, що буде з рівнем захисту після прання і прасування?

Чому б не зробити наше життя в масках красивим, якщо вже вони стали частиною нашого повсякденного гардеробу, подумали дизайнери і створили маски на будь-який смак і під будь-який стиль.

Маски бувають одноразові і багаторазові. Багаторазові маски на те і багаторазові, що носити їх можна хоч кожен день за умови, що вони чисті. Перуться вони без проблем в мильній воді, а потім їх можна пропрасувати гарячою праскою, використовуючи функцію подачі пари.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям пояснили, як отримати компенсацію за ліки від Covid-19: лише одна умова МОЗ.

Як повідомляв Знай. ua, застуда, грип або коронавірус, українцям показали шпаргалку з головними симптомами.

Також Знай. ua писав, що робити, якщо у мене діагностували COVID-19, лікар все розклав по поличках.