Пацієнти можуть повернути кошти, які були витрачені на ліки проти коронавірусу. Компенсацію можуть отримати, в тому числі і пацієнти, які проходили лікування вдома, під наглядом сімейного лікаря.

Читайте Знай в Google News!

Держава компенсує українцям кошти за ліки, але лише в тому випадку, якщо їх виписав лікар. Як розповіли в контакт-центрі по коронавірусу МОЗ, якщо лікар призначив лікування від COVID-19 амбулаторно, то компенсацію отримати можна. Але для цього потрібно зберегти всі чеки і результати тесту на коронавірус.

Карантинне весілля // Іnstagram
Карантинне весілля // Іnstagram

"Якщо у вас є всі чеки, то ви маєте право повернути гроші за лікування. Я зараз продиктую перелік документів... Для компенсації вартості лікування вам потрібно подати заяву та копію чеків в районне управління праці та соцзахисту. Тобто вам потрібні копії чеків, результат на "корону", що у вас дійсно був коронавірус, і слід написати заяву. Контакти можна знайти на сайті eHealth", - повідомили в контакт-центрі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Карантин в Польщі, фото: кадр з відео
Карантин в Польщі, фото: кадр з відео

Варто відзначити, що пацієнти з коронавірусом, які лікуються вдома і знаходяться на самоізоляції, мають право виходити з дому на вулицю. Однак їм заборонено заходити в місця масового скупчення людей-наприклад, в магазини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у МОЗ попередили про похибку тестів на Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, застуда, грип або коронавірус, українцям показали шпаргалку з головними симптомами.

Також Знай. ua писав, що робити, якщо у мене діагностували COVID-19, лікар все розклав по поличках.