В Україні починають використовувати експрес-тести на коронавірус вітчизняного виробництва.

Читайте Знай в Google News!

В Україні вже завершили випробування українських експрес-тестів на covid-19 методом ІФА і починають їх використовувати для діагностики коронавірусу.

Про це у вівторок, 3 листопада заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Верховній Раді. За його словами, на закупівлю таких тестів вже виділено близько 1 млрд гривень.

"Ми завершили випробування українських тест-систем на визначення методом ІФА антиген до SARS-Cov-2 і вже втілюємо їх в Україні", - уточнив він.

ІФА-тест на коронавірус, фото: Olena Yurchenko
ІФА-тест на коронавірус, фото: Olena Yurchenko

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Степанов також розповів, що наразі уряд виділив 1,2 млрд гривень на тестування. З цієї суми 1 млрд гривень буде спрямовано на закупівлю вітчизняних тестів, що в підсумку дасть можливість проводити 1 млн тестів на місяць.

Варто зазначити, що ІФА-тести показують, чи мала людина контакт з інфекцією, чи є в тілі антитіла. Такий тип тестування можна зробити навіть через кілька місяців після зараження, проте його не можна застосовувати в перші кілька днів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні за добу 8 899 нових хворих на коронавірус, 157 померло

Як повідомляв портал Знай.ua, лікар-інфекціоніст попередила про посилення карантину

Також Знай.ua писав, у МОЗ розповіли, як отримати компенсацію за ліки від коронавірусу