В Україні водіям вже потрібно їздити повільніше. Зниження швидкості відбудеться в рамках змін, які прийдуть з новими дорожніми стандартами.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби "Укравтодору".

В Укравтодорі придумали, як змусити водіїв знизити швидкість на дорогах, щоб зменшити аварійність. Досі на дорогах були кільцеві розв'язки, шумові смуги, піднесені пішохідні переходи, звуження смуг руху, напрямні острівці та "лежачі поліцейські".

Дорога, фото: "Сегодня"
Дорога, фото: "Сегодня"

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тепер до них додадуть:

- острівці безпеки,

- бордюрні розширення,

-чокеры,

- розділові смуги.

Нововведення на дорогах, фото: ukravtodor.gov.ua
Нововведення на дорогах, фото: ukravtodor.gov.ua

Варто зазначити, що чокери - це спеціальне розширення тротуару з двох сторін проїжджої дороги. Ці розширення знаходяться не один проти одного, а на деякій відстані – уздовж дороги. Вони застосовуються, щоб знизити швидкість автомобіля. При цьому чокер - більш сучасний пристрій, в порівнянні з "лежачим поліцейським" і широко використовується в Європі.

Автомобілі в Києві, скріншот: YouTube
Автомобілі в Києві, скріншот: YouTube

Через нові "перешкоди" на дорозі водії зможуть виробити постійну швидкість. Вони не будуть постійно розганятися і гальмувати, створюючи аварійну ситуацію на дорогах. Зміни набули чинності з 1 листопада 2020 року.

Варто також нагадати нашим читачам, що з 1 листопада в Києві на 7 вулицях встановили обмеження швидкості до 50 км/год, раніше тут можна було розганятися до 80 км/год. Так, новий швидкісний режим діятиме до 1 квітня 2021 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА, яка посилається на Департамент транспортної інфраструктури.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, євробляхерам обіцяють нові штрафи "не відходячи від каси": розраховуватися просто на місці.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні повернуть обов'язковий техогляд, з водіїв здеруть космічні суми.

Знай.uа писав, в Україні накрутять ціни на євробляхи, які і без того "золоті".