Серед європейських країн Україна має один із найвищих рівнів тіньової економіки. Все через те, що роботодавці не хочуть платити податки за співробітників, бізнес не показує чесний оборот, а співробітники не декларують додаткові доходи.

Читайте Знай в Google News!

Кабмін, намагаючись позбутися "сірої зайнятості", пропонує ввести чіткі критерії оформлення трудових договорів. Однак, експерти пояснюють ситуацію відсутністю культури сплати податків в Україні, пише "Херсон Онлайн".

У Державній податковій службі підрахували, що приблизно 5,6 млн осіб перебувають у працездатному віці, але жодних доходів не декларують.

Робота, фото pxhere
Робота, фото pxhere

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За різними оцінками, в Україні в тіні перебуває від чверті до половини ВВП. Цілі сфери, як от ринок оренди житла, практично повністю не платять податки. Також не платять прибутковий податок і заробітчани.

Багато українців навіть не підозрюють, скільки вони платять у бюджет, адже за них це робить роботодавець. Наприклад, з кожної зарплати потрібно заплатити 22% єдиного соцвнеску, 18% прибуткового податку і 1,5% військового збору.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хто краде електроенергію просто у вас вдома: 7 приладів, які накручують лічильник

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше

Також "Знай.ua" писав, Укрзалізниця припиняє продаж квитків у "червоній" зоні: перелік напрямків