Поєднання з кавою окремих продуктів може призвести до непередбачуваних наслідків. Лікарі-дієтологи пояснили, які це продукти.

Читайте Знай в Google News!

Про те, що не можна поєднувати з кавою, пише telegraf.com.

чашка кави, фото Pxhere
чашка кави, фото Pxhere

Найнебезпечнішим поєднанням, на думку науковців, є кава з жирними стравами. Це може стати спусковим механізмом для низки захворювань. Вчені дійшли висновку, що таке поєднання сприяє різкому зростанню рівня цукру в крові.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Навіть у здорової людини рівень цукру в крові різко підскакує після того, як вона пригостилася жирною їжею. Якщо ж вона запила свій обід кавою, рівень цукру підвищується вдвічі більше, приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з підвищеним ризиком розвитку діабету", - застерігають вчені.

Кава в турці, фото: кадр з відео
Кава в турці, фото: кадр з відео

Завдяки експерименту вдалося встановити, що при вживанні жирної їжі рівень цукру підскакує на 32% протягом кількох годин. Якщо ж протягом п'яти годин випити дві чашки кави, стрибок цукру становитиме 65%.

Такий вплив пояснюється тим, що насичені жири заважають організму нормально засвоювати глюкозу, а при вживанні напоїв з кофеїном цей ефект лише збільшується.

Кава, фото: Телеканал Україна
Кава, фото: Телеканал Україна

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хто краде електроенергію просто у вас вдома: 7 приладів, які накручують лічильник

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше

Також "Знай.ua" писав, Укрзалізниця припиняє продаж квитків у "червоній" зоні: перелік напрямків