Поєднання з кавою окремих продуктів може призвести до непередбачуваних наслідків. Лікарі-дієтологи пояснили, які це продукти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Про те, що не можна поєднувати з кавою, пише
Найнебезпечнішим поєднанням, на думку науковців, є кава з жирними стравами. Це може стати спусковим механізмом для низки захворювань. Вчені дійшли висновку, що таке поєднання сприяє різкому зростанню рівня цукру в крові.
"Навіть у здорової людини рівень цукру в крові різко підскакує після того, як вона пригостилася жирною їжею. Якщо ж вона запила свій обід кавою, рівень цукру підвищується вдвічі більше, приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з підвищеним ризиком розвитку діабету", - застерігають вчені.
Завдяки експерименту вдалося встановити, що при вживанні жирної їжі рівень цукру підскакує на 32% протягом кількох годин. Якщо ж протягом п'яти годин випити дві чашки кави, стрибок цукру становитиме 65%.
Такий вплив пояснюється тим, що насичені жири заважають організму нормально засвоювати глюкозу, а при вживанні напоїв з кофеїном цей ефект лише збільшується.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,