Українське державне відомство з охорони здоров'я пропонує Кабінету Міністрів України запровадити в країні додаткові карантинні заходи. При цьому в МОЗ хочуть дозволити звичне функціонування дитячих садочків у червоній зоні.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві головного санітарного лікаря, заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

Віктор Ляшко / фото: Сегодня
Віктор Ляшко / фото: Сегодня

За словами міністра, стає зрозуміло, що також хочуть дозволити учням початкових класів відвідувати школу.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Карантин у школах, фото: РБК
Карантин у школах, фото: РБК

"Пропоную розглянути можливість і дозволити працювати на території з червоним рівнем епідеміологічної небезпеки дитячим садкам і школам з 1 по 4 клас", - зазначив Ляшко.

При цьому учнів 5-11 класів у Міністерстві рекомендують відправляти на дистанційну освіту.

Дистанційне навчання, фото: кадр з відео
Дистанційне навчання, фото: кадр з відео

Варто також нагадати, що раніше міністр охорони здоров'я Максим Степапанов заявляв, що на початок листопада 912 навчальних закладів перейшли на дистанційку через спалах коронавірусної хвороби.

За його словами, відвідування закладів дошкільної, закладів загальної, середньої, позашкільної та спеціалізованої художньої освіти забороняється, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтами, у яких підтверджено COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, в Україні з'являться "чорні зони" карантину: заборона концертів, покарання порушникам, "година пенсіонерів" та інші нововведення.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні введуть спеціальні правила карантину для пенсіонерів: що потрібно знати про "годину літніх людей".

Знай.uа писав, Ляшко опустив руки напередодні зими, COVID-19 не відступає: "Буде важко".