В українській столиці щодня відбуваються неймовірні події, іноді сумні, а іноді дуже навіть радісні. Так, rиївська пенсіонерка показала всій Україні найвищий клас, відсудивши у супермаркета відшкодування матеріального та морального збитків.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленням столичних ЗМІ.

Вся справа в тому, що жінка ще минулої осені отримала в магазині травму. Експерти і правозахисники вважають даний інцидент справжнім проривом.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Трохи деталей не завадить - приблизно о 21:00, 4 вересня 2019 року, на проспекті лісовому в продуктовому магазині стався нещасний випадок. Пенсіонерка прийшла за продуктами і проходячи повз стійку, на якій були виставлені пляшки з рослинною олією, посковзнулася, впала на підлогу і більше не змогла піднятися через нестерпний біль в області попереку. Всі спроби поставити жінку на ноги не увінчалися успіхом. Співробітники супермаркету викликали бригаду швидкої допомоги.

У присутності медичних працівників жінка написала заяву на ім'я керуючої магазином за фактом події і передала його під розпис заступнику керуючого. Пенсіонерку доставили до однієї з київських лікарень.

Карета швидкої допомоги, фото: кадр з відео
Карета швидкої допомоги, фото: кадр з відео

Після медичного обстеження бло встановлено діагноз - перелом декількох хребців. 18 вересня пенсіонерку прооперували, і хвора перебувала на стаціонарному лікуванні до 20 вересня. Витрати на проведення лікування склали близько 60 тис.грн, з яких 56 тис. грн було витрачено на набори кіфопластики, решта — медикаменти та обстеження. Так як грошей у пенсіонерки не було, їй довелося їх позичити у знайомого.

Судові засідання тривали більше року. Але в підсумку суд визнав доведеним, що працівники магазину не підтримували чистоту в торговому залі, і тому жінка впала і отримала травму. У результаті суд стягнув 56 тис. грн компенсації витрат на лікування, а також 20 тис.гривень моральної шкоди.

Суд, скріншот: Youtube
Суд, скріншот: Youtube

Як зазначив експерт із захисту прав споживачів Максим Несмеянов, це величезна рідкість в нашій країні, коли сфера торгівлі виплачує компенсацію, зокрема моральну, споживачам.

"Цей випадок гідний Книги рекордів України. Моральну шкоду за заподіяну шкоду, яку виплатили після масового отруєння в піцерії та суші-барі, в середньому 2-3 тис. грн. У суді складно довести моральну шкоду. А 20 тис. грн з супермаркету — це рекорд. На жаль, з кожним роком все менше і менше дотримуються санітарні норми, ніхто не звертає увагу — мокра або суха підлога, як розставлено товар, чи не звалиться на голову клієнту коробка або пляшка. А в 2017 році взагалі скасували всі санітарні норми, і бізнес робить що хоче. До суду йдуть не багато — це дорого. Потерпілому пощастить, якщо торгові точки погодяться компенсувати витрати на лікування", — заявив Максим Несмеянов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, на Закарпатті 13-річна школярка народила від вітчима, мати встала на бік нелюда: "він її любить".

Як повідомляв Знай.uа, хитрий хмельничанин обібрав слуг Зеленського на два мільйони.

Знай.uа писав, на Київщині знахабніла подружка Путіна налагодила наркобізнес - "годувала" три країни.