Якби вибори у 2010 році відбувались за системою, яка діє у Сполучених Штатах, то президентом стала б Юлія Тимошенко.

Такий висновок зробили в ефірі ток-шоу "Свобода Савіка Шустера".

"Щоб пояснити українцям, як працює американська виборча система, ми провели експеримент. Ми сказали для себе: от якби вибори 2010 року, коли Україна була ще цілісною, коли всі території були ще українськими, і якби в нас діяла американська система великих виборців, тобто балів, хто б переміг на виборах 2010 року", - сказав ведучий Савік Шустер.

Взявши результати першого туру виборів 2010 і застосувавши американську систему, фахівці отримали такий результат: Янукович - 249 виборців, Тимошенко - 250 виборців.

Отже, за американською системою в Україні у 2010 році перемогла б Юлія Тимошенко.

Як бачимо, американська система виборів всюди працює однаково і непередбачувано.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як відомо, вибори у Сполучених Штатах Америки стали головною політичною подією року. Голосування в США вже закінчилося, і зараз ведеться підрахунок голосів.

Представники виборчих комісій у штатах звітують про рекордні показники Джо Байдена. Кандидат від Демократичної партії встановив новий рекорд президентських виборів у Сполучених Штатах - він набрав понад 70 мільйонів голосів. Це абсолютний рекорд за всю історію виборів у США.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вибори в США: у Байдена абсолютний рекорд, оскаженілий Трамп йде до суду

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні відстежували процес виборів президента в Сполучених Штатах Америки.

Також Знай.ua писав, в Америці спалахнув справжній скандал з Дональдом Трампом і Джо Байденом.