Ситуацію прокоментував політичний відеоблогер Сергій Корнак.

Він вказав, що в акціях протесту взяли участь близько 150 тисяч осіб. З огляду на, що населення всієї Грузії — три з половиною мільйони осіб, це означає, що більшість політично активних громадян підтримує опозицію. Мітинги проходять не тільки в столиці, але і в інших великих містах.

Всі опозиційні партії, що пройшли до парламенту, уклали угоду про те, що не засідати в ньому, поки не буде повністю змінений склад Центральної виборчої комісії і проведені нові, чесні вибори.

«Грузія нарешті зрозуміла, що російській мір дурить, вабить, і нічого хорошого від нього чекати не можна», - каже Корнак.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він вважає, що одним з можливих шляхів розвитку подій буде повторення Революції троянд: захоплення і розпуск парламенту, і самостійне проведення нових виборів. «Я вважаю, що це правильно рішення», - зазначив блогер.

Сергій Корнак звернув увагу, що на мітингах зовсім немає поліції. У Грузії взагалі є звичайна поліція громадської безпеки та спецпідрозділи, але відсутні підрозділи для розгону масових заходів на зразок ОМОНу.

Коментатор висловив великий сумнів, що лідер «Грузинської мрії» Бідзіна Іванішвілі зможе використовувати проти маніфестантів навіть поліційні сили, не кажучи вже про армію.

Корнак підкреслив корінну відмінність між протестами в Грузії та в Білорусі. Грузини вийшли на вулиці, щоб домогтися перемоги — і без неї додому не підуть. На відміну від них, білоруси роблять величезну помилку, проводячи свої акції у вихідні — і тим самим даючи влади час вжити заходів і випускаючи перемогу з рук.

«Я бажаю Грузії стояти до кінця, домогтися результатів, викинути цю «російську» владу з Грузії. Нарешті згадати про свою честь, про свою грузинської гордості, про свою кавказьку волелюбність», - уклав Сергій Корнак.

Раніше повідомлялося про акції протесту в Грузії.

Експрезидент цієї країни Михеїл Саакашвілі стверджував, що насправді вибори виграла грузинська опозиція.