Економіст Юрій Атаманюк розповів про карантин, який ввели в Україні ще в березні, коли коронавірус тільки почав захоплювати нашу країну. Також він розповів українцям про те, чи буде локдаун, про який так часто говорять останнім часом.

Відповідне відео опублікували на каналі "Politeka Online" в YouTube.

За словами економіста, локдауна через коронавірус на території нашої країни не буде. Він підкреслив, що в Україні не буде повної зупинки громадського транспорту і торгівлі, місць громадського харчування, готелів, метро і офісних центрів.

"Локдаун був, тому що це була не наша внутрішня позиція, не рішення, засноване на досвіді грамотних і професійних людей. Це була рефлекторна реакція на те, що відбувається у світі", - пояснив Юрій Атаманюк.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

Він заявив, що локдаун робиться для того, щоб підготувати всю медичну систему в нашій країні. У тому випадку, якщо число хворих коронавірусом різко зросте, держава повинна бути до цього готовим, але ніхто не готував медицину.

"Ми на першому місці в світі за відсотком хворих лікарів на кількість хворих людей, в цілому. Тобто, найгірша ситуація у нас", - підкреслив економіст.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

Також Атаманюк заявив, що в Україні не змогли пошити медичні маски і зробити апарати штучної вентиляції легенів. Крім цього, економіст підкреслив, що в Україні найбільша кількість спиртових заводів, тому можна було "залити Європу за валюту".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Спирт везли до Польщі, поляки робили санітайзери, поляки заробили, працювали там наші трудові мігранти. А ми, як папуаси, купували санітайзери", - підкреслив економіст.

Нагадаємо, що Юрій Атаманюк заявив, що крісло прем'єр-міністра України може зайняти Петро Порошенко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Юрій Атаманюк розповів, що спалахне корупційний скандал з близького оточення Володимира Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що економіст Юрій Атаманюк розповів, чого чекає бізнес в Україні від Володимира Зеленського.