Про те, що паління - це згубна звичка, знають всі. Втім, це не заважає багатьом палити. Бажаючим позбутися шкідливої залежності зробити це досить складно. Вивчивши рекомендації колишніх курців, психологію, народні методи боротьби з цим злом, можна виділити найбільш ефективні способи, що допомагають людині назавжди кинути палити.

Поради: як змусити себе кинути палити?

У кожного курця своя історія, як і чому він взявся уперше за цигарку. Та так і не зміг із нею розлучитися. Поки ми не будемо заглиблюватися у ці подробиці. Почнемо із того моменту, що людина усе ж таки вирішила кинути палити. Адже змусити зробити це когось немає сенсу. Кожен повинен прийти до такого рішення самостійно.

Але якщо людина вже пробувала, намагаася? Однак так і не змогла… Тоді як бути? Наша психологія влаштована так, що у той момент, коли приймається рішення позбутися паління, підсвідомість отримує сигнали, що більше не буде цього задоволення. І все тому, що той, хто палить, саме так вважає.

Людина починає боятися, що від цигарки не буде підтримки - наприклад, курець думає, що не буде палити, через що не зможе заспокоїтися або розслабитися. А хтось і зовсім вважає, що він різко набере вагу, а потім не зможе схуднути.

Звідки ж усі ці стереотипи? Розслабитися за допомогою паління, заспокоїти нерви за допомогою цигарки? А без неї нібито й зовсім можна погладшати? Це просто наші страхи, які живуть у нашій підсвідомості.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

І, нарешті, найголовніше: паління - це звичайна нікотинова залежність. Перш за все, курцям необхідно усвідомити цей факт. І постаратися позбутися від залежності. Ось тоді й буде успіх. Тут ви скажете: легко сказати, але як це зробити та як досягти?

Як швидко кинути палити, фото - Рexels
Як швидко кинути палити, фото - Рexels

Чому людина хоче кинути палити, але не може?

Абсолютно з вами згодні - це нелегко. Як, наприклад, наркоманам складно відмовитися від наркотиків, так і курцям зі стажем - від цигарок. Не зовсім приємне порівняння, але ж це так. Цигарки дійсно, як наркотик.

Найголовніша складність у відмові від паління - наша психологія й сила волі. Головне - переконання курця. Адже він вважає, що від цигарки отримує непідробне задоволення або, скажімо, розслаблення чи моральну підтримку.

Ні, насправді людина не отримує від цигарок нічого такого. Потрібно, перш за все, усвідомити, що це нікотинова залежність, згубна звичка. За принципом, як у наркомана від героїну. А немає дози - виникають почуття ломки.

Подумайте: у чому справжня причина паління? Чому ви взагалі почали палити? Може, просто всі палили, й ви вирішили спробувати? Або варто було випити, як у руці раптом опинилася цигарка? Можливо, хтось запропонував, умовив спробувати запалити, а ви не встояли від спокуси?

Згадайте, як було у вашому випадку. Швидше за все, це сталося по дурості. На дружній вечірці або під тиском оточуючих, або щоб просто здаватися дорослим. Коли ви усвідомете це й зрозумієте, що паління - ваша згубна звичка, тоді дійте далі.

На жаль, палять не тільки чоловіки, але й жінки. Особливо це згубно при вагітності. І не тільки на ранніх термінах. Вагітній жінці обов'язково варто відмовитися від паління. І не потрібно боятися набрати зайву вагу - це все страхи, які живуть у нашій підсвідомості. Просто їжте більше фруктів та овочів, вживайте горіхи, насіння.

Якщо ви – людина, що не палить, але читаєте цю статтю із думкою допомогти кинути палити близькій вам людині, поговоріть із нею ненав'язливо. Умовити свою дівчину, хлопця, дружину або чоловіка зробити це, може, й не вийде.

Але хоча б допомогти підштовхнути їх до цієї думки можна. Замислитися про нікотинову залежність та про шкоду. Адже цигарки протипоказані як вагітним, так і підлітку, і всім без винятку. І краще не палити як чоловікові, так і жінці або підлітку.

Це зло, залежність, звичайна пристрасть, як у азартного гравця вигравати, у наркомана - палити траву, вживати наркотики. Щоб побороти звикання до цигарки, важливо «промивання мізків». Отже, перш за все - це ваша психологія. Справтеся з нею!

Як швидко кинути палити, фото - Рexels
Як швидко кинути палити, фото - Рexels

І вже за 3-4 тижні ви дивуватиметесь, навіщо взагалі увесь цей час палили. І яке це щастя бути тим, хто не палить! Задумайтесь над процесом паління. Адже кожна затяжка цигаркою - це поставка нікотину через легені у мозок.

От і все! Проста дія, малесенький крок - усього 1 затягування, але це теж саме, що й доза героїну, яку наркоман вводить собі у вену. А ще, коли людина палить, від неї виходить неприємний запах курця, страждають легені, зуби. А скільки грошей витрачається!

Адже курці витрачають купу грошей на цигарки. Порахуйте: скільки ви приблизно витрачаєте грошей на цигарки лише за один день? А за місяць чи рік? Напевно, сума вийде пристойна. Ось іще одне раціональне пояснення того, щоб кинути палити.

Спробуйте замість покупки пачки цигарок відкласти ці гроші. Швидше за все, відмовившись від цигарок, за рік поступово можна зібрати навіть на поїздку до Туреччини, Італії, Грузії, Єгипту або куди-небудь ще.

Врахуйте, що цигарка - це просто звикання людини до нікотинової залежності. І ця пристрасть схожа на швидкодіючий наркотик. Найголовніше у боротьбі із палінням - наша підсвідомість, наші думки. А також кореляція сили волі.

Правильно - самостійно буде набагато легше боротися із пристрастю, якщо як то кажуть у народі, «зібрати усю волю в кулак». Цілком реально кинути палити після того, як людина усвідомлює, що нікотин - це сильно дієвий згубний наркотик.

Що викликає залежність у курця?

Пристрасть до цигарок виникає через нікотин. Це швидкодіючий наркотик, який проникає у мозок людини. І викликає залежність. Коли курець випалив цигарку, нікотин виходить поступово із організму.

Після виведення отриманої дози нікотину людина знову починає відчувати потребу в ньому. А думки про те, що людина не буде палити й позбудеться цього «задоволення» - це всього лише уявні страждання.

Насправді ми відчуваємо жах від наркоманії. А нікотин по суті - той же наркотик, від якого ми так чомусь не жахаємося. Ефективності від застосування будь-яких таблеток від паління не буде, поки людина не визнає своєї нікотинової залежності.

Не шукайте легких шляхів - просто пити таблетки. Найчастіше це не спрацьовує або ненадовго. Важливо самим подумки відмовитися від нікотину. Запам'ятайте: щоб вивести із організму 99% нікотину, вам буде потрібно всього 3 тижні.

Здавалося б, невеликий термін, за який відбувається очищення організму. Головне - не ставитися до рішення кинути палити легковажно. Якщо ви задалися цією метою, - рухайтеся до неї впевнено.

Якщо ви правильно налаштовані й дасте собі уявну установку не палити ні за яких обставин, то самі собі незабаром здивуєтеся, як легко й швидко можна було провести повне очищення мізків і організму всього за 3 тижні.

Через тиждень-другий ви поміняєте свою підсвідомість. А через 3 тижні витримки не палити затягуватися цигаркою вам уже не захочеться. І часто дим цигарок або запах від кого-небудь навіть викликатиме огиду у вас. Адже, коли людина не палить, вона дуже гостро відчуває запах цигарок.

Яка книга може допомогти кинути палити?

Якщо ви все ще сумніваєтеся у дієвості нашої підсвідомості, тоді прочитайте видання британського гуру по боротьбі з палінням тютюну Аллена Карра. Книга називається «Легкий спосіб кинути палити».

Ви можете прочитати її онлайн або прослухати аудіокнигу. Крім цього, автор видання також написав книги по боротьбі з іншими залежностями - зайвою вагою, алкоголізмом, деякими фобіями.

Цікаво, що Аллен Карр сам - завзятий курець. Причому, викурював він не по пачці цигарок на день. А по 100 штук. У 1983 році британець розробив власну методику по боротьбі з палінням. А до цього йому неодноразово доводилося боротися зі згубною звичкою самому, але марно.

Як швидко кинути палити, фото - Рexels
Як швидко кинути палити, фото - Рexels

Після того, як йому самому вдалося перемогти злісну пристрасть, британський гуру поділився своїм методом із іншими затятими курцями. І допоміг їм позбутися згубної звички. Про це є відповідні відгуки вдячних послідовників.

Більш того, Аллен Карр створив мережу спецклінік, які допомагають курцям кинути палити не в домашніх умовах. Методика британського гуру виявилася дієвою. І допомогла подолати нікотинову залежність дуже багатьом.

На каналі YouTube є короткий фільм автора про його книгу. Відеоролик у 2-х частинах розповідає про те, що Аллен Карр вирішив зцілити світ від паління. І його метод дозволяє будь-якому курцеві кинути палити назавжди. У відеокурсі автор гарантує, що, діючи за його методикою, людина не відчуватиме страждань, стресів, залежності.

Перша його книга «Легкий спосіб кинути палити» була продана тиражем понад 6 млн. копій у 47 країнах світу. І переведена на 28 мов. Аллен Карр помер у 2006 році, через 23 років після того, як випалив свою останню цигарку. Йому було поставлено діагноз «рак легенів».

Як безболісно кинути палити?

Найголовніше - це прийняти тверде рішення зробити це. І бути впевненими у своєму успіху. Можна, звичайно, спробувати боротися із залежністю народними засобами або таблетками, однак гарантованого успіху в такому випадку, швидше за все, не буде.

Який тільки народний метод не знайдеш сьогодні у мережі інтернет. І сік зі свіжої картоплі по 75 г до їжі. І вживання лаврового листа із 50 г любистку, заварених у одному літрі води, які необхідно випивати протягом дня. І настоянка із 15 г польового хвоща на 200 мл окропу по кілька ковтків до їжі тощо.

Однак усе це, як і приваблива пропозицію кинути палити за допомогою вейпінга, навряд чи допоможе. А якщо говорити про паління електронних пристроїв, то вони шкідливі, як і звичайні цигарки. І також викликають психологічну залежність.

Так ось наша психологія й наша завзятість є основними сполучними для того, щоб подолати себе та кинути палити. Крім сили волі, знадобиться самогіпноз або самонавіювання.

Людина повинна переконувати себе щодня, що вона зможе й обов'язково доб'ється успіху. Головний ключ до цього - впевненість у собі, у своїх силах, що ви зможете перемогти нікотинову залежність.

Як швидко кинути палити, фото - Рexels
Як швидко кинути палити, фото - Рexels

Крім цього, не купуйте цигарок, не носіть сірники або запальничку в кишені. Дайте собі установку не палити за компанію, під час вечірок із алкоголем. Чітко промовляти собі щодня: «Я не хочу палити!», «Я зможу кинути!», «Я не буду палити!»

Намагайтеся не виходити на перекур разом із усіма. З'їжте краще яблуко, апельсин, грейпфрут чи мандарин. Не слухайте тих, хто каже про цукерки, що вони замінять цигарки. Це не так. Спочатку, звичайно ж, буде складно. Але тільки перші дні. Потім вам стане набагато легше боротися із цією згубною пристрастю.

І вже тим паче, якщо ви станете переконувати себе, яке це зло, отрута, наркотик. І що це вам абсолютно не потрібно. Спробуйте знайти для себе нове захоплення: запишіться на тренажери, підіть у басейн, займіться ірраціональним живописом, розписом хною по тілу або самовираженням через танець - знайдіть щось своє. Намагайтеся відвідувати по можливості театри, музеї, кінотеатри.

Щоб заспокоїти нерви від того, що ви не палите, кращи випити води, зеленого чаю, але тільки не кави. Можна прийняти ванну, сходити в сауну. А ще ліпше - прогулятися по свіжому повітрю й насолодитися ароматами осені чи морозом взимку в залежності від пори року.

Хтось навіть вдається до такого методу, як парі на певну суму, щоб кинути палити. Одним словом, знайдіть для себе стимул. І частіше згадуйте про суму, яку ви витрачаєте на цигарки за рік. Та обов´язково вірте у свій успіх! У те, що ваше бажання домогтися перемоги над собою й сила волі допоможуть поступово подолати нікотинову залежність.

Фото

Як швидко кинути палити, фото - Рexels
Як швидко кинути палити, фото - Рexels

Як швидко кинути палити, фото - Рexels
Як швидко кинути палити, фото - Рexels

Як швидко кинути палити, фото - Рexels
Як швидко кинути палити, фото - Рexels

Як швидко кинути палити, фото - Рexels
Як швидко кинути палити, фото - Рexels

Як швидко кинути палити, фото - Рexels
Як швидко кинути палити, фото - Рexels

Як швидко кинути палити, фото - Рexels
Як швидко кинути палити, фото - Рexels

Відео