Тепер шахраї атакують не лише банківські рахунки простих людей. У новій злочинній схемі жертвами стають банкіри.

Читайте Знай в Google News!

На цьому тижні в соцмережі Facebook з'явилася інформація про нову схему, метою якої є арешт рахунку бізнесу та отримання з банкірів сотні тисяч та мільйони гривень.

Так, аферист під виглядом приватного судового виконавця відкриває в банку рахунок, а потім починає розсилати бізнесу постанови про виконавче провадження. Іншими словами, під виглядом виконавця шахрай заарештовує гроші компаній та стягує їх. Нібито на підставі виконавчого напису нотаріуса, який неможливо швидко перевірити.

Злочинці підробляють документи і виступають від імені діючих судових виконавців. Однак банківський рахунок для стягнень вказують свій, щоб самим отримати награбоване.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Цього тижня стало відомо про таку схему, яку злочинці провертали від імені діючого приватного судового виконавця в Києві. Шахраї проводили стягнення за підробленими виконавчими написами нотаріусів.

скріншот з Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Києві правоохоронцями затримано групу осіб, яка вимагала від жертви 700 тисяч гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, українка залишилася без даху над головою через шахраїв – 50 тисяч віддала на "порятунок" сина.

Також портал Знай.uа писав, що шахраї підсадили українців на новий лохотрон з "золотими" посилками.