В Україні лікарні госпіталізують лише дуже важких коронавірусних хворих.

В Україні вже почалося медичне "сортування" людей, при якому не госпіталізують хворих на covid-19 із середнім ступенем тяжкості.

Про це заявив Сергій Калинчук, який був головним лікарем Одеської обласної лікарні в 2005-2010 роках. З такою заявою він виступив в ефірі ток-шоу "Право на владу".

За словами лікаря, в Одесі профільні й не тільки лікарні госпіталізують коронавірусних хворих лише із дуже важким перебігом хвороби. Причиною медичного ″сортування″ стало не лише обмежений резерв ліжко-місць, а й брак медперсоналу.

Калинчук припустив, що незабаром така сама ситуація чекає і на інші міста України.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Те, що сьогодні вже відбувається, називається медичним сортуванням. Тому що ми не госпіталізуємо пацієнтів із середнім ступенем тяжкості хвороби", – зазначив медик.

Лікар розповів, що лише протягом доби 11 жовтня на лінію швидкої допомоги в Одесі надійшло приблизно 100 викликів до коронавірусних хворих. І 70 із них потрібна була саме госпіталізація.

"Це після тих нових протоколів госпіталізації, які ввело Міністерство охорони здоров'я з початку цього тижня. Тобто, це дуже важкий стан: люди, у яких діагностовано декомпенсовану супутню патологію, пацієнти з важкими гіпертонічними станами, а також важким цукровим діабетом, яким і так уже показана госпіталізація", – пояснив Калинчук.

Він припустив, що незабаром така сама ситуація виникне і в інших українських містах.

Також медик додав: якщо ще два тижні тому українці спостерігали черги карет швидкої допомоги біля приймальних відділень клінік, які займалися тільки COVID-19, то сьогодні вони стали меншими лише завдяки тому, що в міських лікарнях було перепрофільовано для прийому хворих на коронавірус до 350 ліжок.

"Це такі відділення, як опікове, кардіологія, неврологія та інші. Але резерв цих ліжок і персоналу дуже обмежений, а незабаром буде проблема вже з реанімаційними ліжками", – підсумував Калинчук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, що буде після 100% заповнених лікарень

Як повідомляв портал Знай.ua, Степанов лякає противників масок медичним "сортуванням"

Також Знай.ua писав, хворий Зеленський звернувся до українців з "Феофанії"