Глава українського МОЗ Максим Степанов заявив, що робитиме його відомство у разі заповнення 100% ліжок для хворих на коронавірусну хворобу. Медикам доведеться застосувати протокол медичного сортування.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві міністра Максима Степанова в ході свого виступу в українському парламенті.

карантин в Україні, фото: REUTERS
карантин в Україні, фото: REUTERS

"Після заповненості 100% ліжок ми будемо змушені застосувати протокол медичного сортування. З пріоритетом надання медичної допомоги хворим з великими шансами на виживання", - заявив міністр.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Максим Степанов, фото: МОЗ
Максим Степанов, фото: МОЗ

Також варто зазначити, що в Україні лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом заповнено вже на 68,8%. Всього введено 40 987 таких ліжок. Найгірша ситуація із завантаженістю лікарень спостерігається в Полтавській (91,7%), Житомирській (85,8%) та Івано-Франківській (81,4%) областях, а також у Києві (78,3%). Єдиним регіоном, де вільно більше 50% ліжок, є Черкаська область (45%).

Варто також нагадати нашим читачам, що в Києві, як і у всій Україні можливий масштабний локдаун - закриття більшості закладів і підприємств, зупинка громадського транспорту. Це можливо, якщо для пацієнтів з коронавірусом не залишиться вільних ліжок, тобто якщо за добу виявлятимуть по 20 000 нових випадків. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє МОЗ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українські лікарні тріщать по швах через коронавірус: "Тіла лежать навіть у коридорах".

Як повідомляв Знай.uа, МОЗ запустило гарячу лінію по Covid-19: графік роботи і номер для зв'язку.

Знай.uа писав, міністр Степанов розповів, коли чекати на тотальний карантину: врятувати всіх вже не зможуть.