Одним з можливих симптомів коронавірусної хвороби COVID-19 є біль у м'язах, також відома як міалгія. Хоча він зустрічається відносно нечасто, вчені все ж вирішили приділити йому увагу.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: британський таблоїд Express.

Звіт Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), в якому проаналізовано 55 924 лабораторно підтверджених випадки COVID-19 в Китаї, показав, що 14,8 відсотка пацієнтів повідомили про міалгію або артралгію (болі в суглобах).

Це значно менше, ніж кількість пацієнтів, які повідомили про лихоманку (87,9 відсотка) і сухий кашель (67,7 відсотка), і все ще рідше, ніж інші симптоми, такі як втома (38,1 відсотка) і задишка (18,6 відсотка).

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Однак це зустрічається трохи частіше, ніж біль у горлі (13,9 відсотка), головний біль (13,6 відсотка) і озноб (11,4 відсотка).

Міалгія описує м'язові болі і болі, які можуть зачіпати зв'язки, сухожилля і фасції - м'які тканини, що з'єднують м'язи, кістки і органи.

Лікарні при коронавірусі, скріншот: Youtube
Лікарні при коронавірусі, скріншот: Youtube

У дослідженні, опублікованому Національним інститутом здоров'я США, вивчалася міалгія, викликана COVID-19.

У дослідженні зазначається: "Міалгія є поширеним симптомом у пацієнтів з вірусними інфекціями, такими як COVID-19 та грип".

Але для вчених залишається загадкою, чому міалгія, викликана COVID-19, протікає довше і важче, ніж міалгія при інших вірусних інфекціях.

"Міалгія і втома у пацієнтів з COVID-19 можуть тривати довше, ніж при інших вірусних інфекціях, і може не реагувати на звичайні знеболюючі", — заявляють вчені.

Дослідники висунули гіпотезу, що м'язові болі при коронавірусної хвороби можуть бути викликані принципово іншим способом, пов'язаним з ангіотензинперетворюючим ферментом 2.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що радісний Кличко похвалився тестом на коронавірус

Як повідомляв портал "Знай.uа", нові тести на covid-19: ВООЗ показала альтернативу ПЛР, точність за 15 хвилин

Також, "Знай.uа" писав, що українцям платитимуть за коронавірус