Місяць тому, ексміністр охорони здоров'я Сандро Квіташвілі замовив для своєї дружини медичну послугу з видалення жовчного міхура в приватній клініці "Борис". Медичну послугу 35-річної Анастасії надали, але допомогти їй так і не змогли. Вона померла 8 листопада після чотирьох операцій.

Читайте Знай в Google News!

Перш за все випадок з дружиною Квіташвалі не підпадає під категорії від "це могло статися з ким завгодно" до "розплата за безтурботне життя", пише "Хвиля".

Є підстави вважати, що хірурги зробили неприпустиму помилку для такого типу операцій, яку поглибили спробою її усунути лапароскопічно. Сестра Анастасії Вероніка розповіла про збільшення часу першої операції по запланованих 40 хвилин до 5 годин і подальшою проблемою з дренажами, за якою, очевидно, ховається жовчний перитоніт внаслідок неспроможності швів. Перитоніт став причиною поліорганної недостатності і смерті пацієнтки.

Лікарі, скріншот з відео
Лікарі, скріншот з відео

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Приватні клініки є тупиковою гілкою системи охорони здоров'я, потрапивши куди дуже важко влізти назад у державно-комунальну сферу. Все це результати ринкової конкуренції і спроб двох секторів знищити один одного. Це відповідь на питання, чому через тиждень Островську не передали в Інститут Шалімова.

"Борис" Радуцького хотів приховати свої промахи перед ринком, а інститут Шалімова не надто горів бажанням приймати пацієнтку з приватної лікарні. Саме тому Квіташвілі постійно "водили за носа", приховуючи реальність, сподіваючись, що вдасться "пропетляти". Не вийшло.

В Україні за тридцять років сформувалася національна система реакції на лікарські помилки і промахи: ніякого публічного зізнання і тим більше ніякого виправлення помилок.

З покарань залишили лише відкупні. "Зарізав" людину – заплати головному лікарю. Далі по ситуації: прокурор, родичі. Суспільство такі відносини дуже навіть влаштовують. Інститут покарань відіграв важливу роль у смерті дружини колишнього міністра охорони здоров'я.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, 8 листопада після операції на жовчному міхурі померла 35-річна дружина колишнього міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі.

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережі з'явилися нові деталі загибелі 35-річної Анастасії Островської.

Також портал Знай.uа писав, що українка розповіла про справжній стан лікарень у містах.