У президентському літаку планують модернізувати зв’язок за 32,4 мільйона гривень.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляють "Наші Гроші" з посиланням на дані системи "Прозорро".

Зазначається, що 16 листопада Державний науково-дослідний інститут технологій кібербезпеки та захисту інформації Держспецзв’язку повідомив про намір укласти відповідну угоду з компанією Etihad Airways Engineering LLC (ОАЕ, належить уряду Абу-Дабі).

Саме ця компанія за результатами тендеру модернізуватиме супутниковий зв’язок на літаку президента Володимира Зеленського

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"До грудня 2021 року, тобто протягом року компанія повинна буде модернізувати станцію супутникового зв’язку, котру встановлено на літаку Аirbus 319-115 із заводським номером 3260 та державним і реєстраційним знаками UR-АБА", – йдеться у повідомленні.

Мова йде про один із літаків Державного авіаційного підприємства "Україна" ДУС, яке забезпечує перельоти вищих посадовців держави, зокрема президента Володимира Зеленського.

літак Державного авіаційного підприємства "Україна"
літак Державного авіаційного підприємства "Україна"

Модернізована американська станція Honeywell JetWave забезпечуватиме літаку доступ в інтернет із використанням швидкісних стандартів Inmarsat Аеrо Global Хрrеss service з максимально можливою швидкістю 50 Мбіт/с. При цьому термін гарантійного обслуговування складе два роки.

Вартість договору становить 32.4 млн грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хворий Зеленський звернувся до українців з Феофанії

Як повідомляв портал Знай.ua, лікування Зеленського у ″Феофанії″ обходиться в кругленьку суму

Також Знай.ua писав, українців масово оштрафували на 17 тисяч