Україна отримає безкоштовну вакцину від коронавірусу в першій половині 2021 року.

Читайте Знай в Google News!

У середу, 18 листопада стало відомо, що COVAX підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусної хвороби на безкоштовній основі. Про це заявив головний санлікар Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні стало відомо, що Україна, як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX, має змогу отримати вакцину від коронавірусної хвороби у кількості доз, яка дорівнює 20% населення, безкоштовно. Це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватись у першій половині 2021 року за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн", — написав він.

Головний санітарний лікар зазначив, що в програму COVAX включена американська вакцина Moderna, ефективність якої компанія-виробник підтверджувала на майже 95% .

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За словами Віктора Ляшка, вакцини повинно вистачити на 20% населення країни. Однак, незрозуміло, як санлікар розраховував кількість доз.

За даними Державної служби статистики, чисельність населення України на 1 січня 2020 року (без урахування частини Донбасу, Криму і Севастополя) склала 41 902 416 осіб, а в червні вона скоротилася на 116 тисяч осіб. 20% від цієї суми — це 8,4 млн, а не 4 млн.

Пізніше після питань у коментарях, Ляшко додав, що йдеться про отримання 8 млн доз, але на кожну людину буде витрачено дві дози. Тобто вакцинуватись зможуть 4 млн українців, що становить 10% від населення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський анонсував виготовлення вакцини проти коронавірусу

Як повідомляв портал Знай.ua, міністр охорони здоров'я Степанов розповів, коли в Україні з'явиться вакцина.

Також Знай.ua писав, глава МОЗ попередив українців, що зима буде дуже важкою