У лютому 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) надала інформацію про те, що носити маски під час епідемії слід лише хворим і лікарям.

Однак наукові дослідження і багатий досвід азіатських країн довели ефективність масок в стримуванні епідемії. Тому ВООЗ переглянула попередні рекомендації.

Читайте Знай в Google News!

Глава організації Тедрос Адханом Гебрейесус заявив про те, що громадськість повинна носити маски при активному поширенні і важкому дотриманні фізичної дистанції. Їх слід носити не тільки в автобусах і поїздах, однак і при скруті фізичного дистанціювання. Це стосується роботи, продуктових магазинів, громадських зібраннях, заходах і в закритих приміщеннях: церкви, школи, мечеті та інші місця поклоніння.

Люди в масках, скріншот: Youtube
Люди в масках, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Звичайна лицьова маска не здатна відфільтрувати крихітні вірусовмісні частинки, проте може захистити від великих крапель.

При носінні захисної маски деякі люди все ж допускаються помилок. Одним з таких виступає носіння маски під носом. Обов'язкове правило-захист рота і носа, адже верхні дихальні шляхи також є "вхідними вратами" для інфекції.

Маска повинна бути ретельно закріплена і щільно закривати рот і ніс, не залишаючи зазорів. Звичайна медична маска в звичайну погоду повинна змінюватися кожні 2 години, а в сонячну — кожні 30 хвилин.

Додатковий захисний ефект додасть мазь з противірусною дією, яку можна нанести на слизову носа. Впорскування антисептиків в ніс категорично неприпустиме, так як вони містять спирт, здатний спалити слизову оболонку.

Люди в масках, скріншот: Youtube
Люди в масках, скріншот: Youtube

Згодом можна виділити, що медична маска є лише однією із захисних заходів, не будучи 100% захистом і панацеєю. Тому слід регулярно дезінфікувати руки і провітрювати житло. А також носити маску, щоб убезпечити і близьких, і себе.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, батько віддав кисень синові і помер: Максим Степанов розповів версію медиків.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін, обговорюючи covid-19, нестримно закашлявся в прямому ефірі.

Знай.ua писав, відомий лікар викликався на "голих" українців: "Людей ховають у мішках, надіньте вже ці маски!"