Глава Міністерства культури України Олександр Ткаченко повідомив про те, що вже оголошено переможця конкурсу ескізів на великий герб.

Переможцем виявився художник Олексій Кохан, який отримає приз у розмірі 100 тисяч гривень за кращий ескіз.

Читайте Знай в Google News!

Раніше подібні конкурси оголошувалися в 1991-му, 2001-му і 2007 роках, але безрезультатно. Зараз же Ткаченко заявив: "Журі отримало 125 робіт. З них до конкурсу були допущені 112 робіт. Пройшло кілька турів голосування, в результаті визначено переможця". З Коханом буде укладено угоду.

Ескіз герба, фото: Telegram
Ескіз герба, фото: Telegram

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Громадський діяч, волонтер, колишній голова атестаційної комісії МВС України та співзасновник волонтерського об'єднання "Народний тил" Роман Синіцин зробив репост публікації активіста та друга Гандзюк Олександра Савича, який виклав пародію на відомий мем під назвою"Все в порядку". В оригінальному коміксі, який був створений художником Кейсі Гріном, головним героєм виступає собака, що сидить на стільці всередині будинку, охопленого вогнем.

Відомий мем "Все в порядку"
Відомий мем "Все в порядку"

Роман Синіцин же опублікував версію з українським козаком у традиційній папасі та вишиванці. На столі можна помітити шматочок сала і глечик. А на стіні рамочку з тим самим ескізом на великий герб України. На ньому можна помітити кілька символів, пов'язаних з гербами різних міст. Одним з таких виступає лев-символ міста Львів, архангел Михаїл-Київ і козак — Запоріжжя.

Коментарі, скріншот: Facebook
Коментарі, скріншот: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, головне за ніч: зміна герба України, масові звільнення, важка хвороба Марічки Падалко та загадкова загибель героя на Донбасі.

Як повідомляв "Знай.ua", 30 років незалежності: оголошено конкурс на кращий ескіз герба України.

Знай.ua писав, поки країна на карантині, чиновники Кличка подарують собі годинник за 3,8 млн грн.