Речник України в ТКГ Олексій Арестович розповів, коли може відбутись обмін полоненими та яка кількість утримуваних Росією в'язнів може повернутися додому.

Читайте Знай в Google News!

Обмін полоненими між Україною і Росією може відбутися до 24 грудня. Про це розповів радник делегації з інформаційної політики в Тристоронньої контактній групі Олексій Арестович в ефірі Апостроф Live.

За словами Арестовича, Україна вже направила Росії список осіб, яких хоче повернути. Список складається з чотирьох категорій, в першій з яких близько 100 українців - це ті, які будуть обміняні в першу чергу.

Всього Україна вважає утримуваними близько 250 осіб, включаючи кримських татар і наших громадян, що перебувають утримуваними безпосередньо в РФ.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Точні цифри ми не називаємо, бо параметри й категорії, за якими ми визначаємо цих людей, постійно змінюються. До того ж накопичується інформація і засобами спецслужб. Тому це не так просто.
На обмін, який ми сподіваємось провести до 24 грудня, зараз готується близько 100 осіб. Це перш за все військовослужбовці Збройних сил України та співробітники спецслужб, які потрапили в полон під час виконання бойового завдання", - сказав Арестович.

Арестович також оцінив реальність обміну до новорічних свят. За його ловами, надія є, оскільки на російську сторону збільшено тиск із Заходу.

"Якщо говорити у відсотках, то я думаю 15-20%. Це все російська тактика. Вони можуть тягнути до останнього часу і лише за одну добу все вирішити. Це дуже схоже на їх стиль. Але є приємна новина, яка полягає в тому, що на російську сторону збільшено тиск ОБСЄ, Франції та Німеччини. минулого тижня були відповідні заяви МЗС Франції і Німеччини. Дзвонили, як я розумію, і Меркель, і пан Макрон до Володимира Володимировича. Загалом настрій такий, ми бачимо це під час засідань ...

Надія є попри їхні заяви в пресі, що обміну не буде, поки ми не виконаємо їхні політичні умови тощо. Це звичайний російський шантаж. Гра, в яку вони давно грають - злий слідчий, хороший слідчий. Ми її добре знаємо, відповідно, вже спокійно працюємо над поверненням наших людей.", - сказав Арестович.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський призначив нового радника української делегації в ТКГ Арестовича

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін зробив заяву щодо обміну полоненими

Також Знай.ua писав, від початку бойових дій на сході України безвісти зникло 69 військовослужбовців ЗСУ