Відеокамери автофіксації почала реєструвати порушення, скоєні власниками автомобілів на іноземних номерах.

Читайте Знай в Google News!

У системі автофіксації ПДР з'явились нові можливості. І тепер відповідальність за порушення правил дорожнього руху будуть нести власники авто на іноземній реєстрації — як українці, які їздять на так званих євробляхах, так і іноземці, які заїхали на своїх авто в Україну. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Заступник Авакова розповів, як це працює.

"Цей проєкт реалізований разом із Держприкордонслужбою. Прикордонник при в'їзді авто на номерах іноземної реєстрації вносить в базу даних номер машини, ПІБ і паспортні дані того, хто був за кермом″, - зазначив Геращенко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Далі, за словами замміністра, якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знайде дані порушника в базі.

Якщо це іноземець, то під час виїзду з України він зможе оплатити штраф на кордоні, якщо ж він відмовиться, то йому заборонять в'їзд в Україну.



Якщо ж власник машини на іноземних номерах громадянин України і відмовиться платити штраф, то його дані передадуть в Державну виконавчу службу для стягнення через арешт майна або банківських рахунків.

Система автофіксації вже зафіксувала перших порушників на авто з іноземними номерами. Ними, за словами Геращенка, стали громадяни Білорусі та Молдови.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, водій 12 раз потрапив на штраф завдяки автофіксації ПДР

Як повідомляв портал Знай.ua, нова система автофіксації ПДР дала збій

Також Знай.ua писав, водіям відправлятимуть штрафи за порушення ПДР на e-mail