Варто нагадати нашим читачам, що в Україні з 1 червня розпочали роботу перші 50 камер системи автоматичної фото - і відеофіксації порушень ПДР. Для початку, система стартувала в Києві.

Тепер співробітники Нацполіції за допомогою камер фіксуватимуть: перевищення швидкості; проїзд на червоне світло, порушення правил зупинки, стоянки, рух по тротуарах і т. д.; виїзд на смугу зустрічного руху.

Але, з'явилася інформація, що в Києві система автоматичної фіксації правил дорожнього руху (ПДР) переплутала одну букву в номерних знаках автомобіля. Про це повідомив громадський активіст Влад Антонов в мережі Facebook.

Система автофіксації ПДР помилилася, скріншот: Facebook
Система автофіксації ПДР помилилася, скріншот: Facebook

За його словами, в результаті цієї помилки замість порушника на автомобілі марки Daewoo штраф отримав його знайомий, який їздить на BMW.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Система переплутала одну букву в номері і замість порушника на Деу штраф отримав наш знайомий на БМВ:)", - написав на сторінці у соцмережі активіст. "Зрозуміло, що чиновники вникати в таке не будуть", - зазначив Антонов, запитавши, що робити в такому випадку.

Також варто нагадати нашим читачам, що за перші 17 годин роботи система відеофіксації порушень правил дорожнього руху в Києві зафіксувала понад 35 тисяч випадків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Харковом у дивній ДТП загинув пішохід-самогубець, - двічі кидався під колеса.

Як повідомляв Знай.uа у Харкові на водіїв відкриється "полювання" - з'являться сотні відеопасток.

Знай.uа писав, як дізнатися про порушення, сплатити штраф і оскаржити помилку — все про автофіксацію ПДР.