Кандидат в держсекретарі США Ентоні Блінкен розповів про своє українське коріння.

Читайте Знай в Google News!

Представляючи майбутню команду, Джо Байден зазначив, що Ентоні Блінкен, один з його давніх радників, походить із родини іммігрантів і біженців. Сам Блінкен під час виступу членів команди новообраного президента США в Вілмінгтоні (штат Делавер), розповів про свою сім'ю, пише Daily Mail.

Майбутній держсекретар розповів, що його дід емігрував з Києва до Сполучених штатів, а вітчим врятувався від Голокосту завдяки американському танкісту під час Другої світової війни.

За словами Блінкена, його дід по батьковій лінії емігрував з Києва, коли місто перебувало під контролем Російської імперії, а його вітчим, відомий міжнародний прокурор Сем Писар, пережив Голокост.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Для моєї родини, як і для багатьох поколінь американців, Америка була буквально останньою кращою надією у світі", – сказав Блінкен.

Він подякував своєму батькові Дональду, колишньому послу США в Угорщині, і своїй матері Джудіт Писар, яка була відомою фігурою в мистецькому та суспільному житті Нью-Йорка.

А потім Блінкен розповів історію свого вітчима, Самуеля Писара, який консультував американських і французьких президентів в 1960-х і 1970-х роках і був одним з наймолодших в'язнів, які вижили у концтаборі в Польщі.

"Мій покійний вітчим, Самуель Писар, був одним з 900 дітей у своїй школі в Білостоці в Польщі, але єдиним, хто пережив Голокост після чотирьох років в концтаборах", – сказав політик.

За його словами, наприкінці Другої світової війни Писар зміг втекти до баварських лісів. І вже там йому допоміг американський танкіст.

"Зі свого укриття він почув гуркіт танка. Замість залізного хреста він побачив п'ятикутну білу зірку. Він побіг до танка. Люк відкрився. Афроамериканський солдат подивився на нього зверху вниз. Він впав на коліна і сказав єдині три слова, які знав по-англійськи, яким його навчила мати: Боже, благослови Америку. Солдат узяв його в танк, в Америку, на свободу", – розповів майбутній держсекретар США.

Солдатом, який врятував вітчима Блінкена, був сержант Білл Еллінгтон, що служив в 761 танковому батальйоні, який в основному складався з чорношкірих солдатів. Батальйон відомий під назвою "Чорні Пантери". Про це розповіла Блінкен його зведена сестра Лія Писар.

"Ось, хто ми такі. Ось що Америка пропонує світу", – резюмував Блінкен.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Байден переміг Трампа на виборах

Як повідомляв портал Знай.ua, Дональд Трамп досі не може змиритися з програшем на цьогорічних президентських виборах

Також Знай.ua писав, у мережі розповіли правду про нового президента США