Президент України Володимир Зеленський разом зі своєю дружиною Оленою, низкою Міністрів, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та головою ОП Єрмаком вирушив до Українського Національного музею, присвяченого жертвам Голодомору.

Біля меморіалу глава держави записав своє відеозвернення.

Читайте Знай в Google News!

"Дорогі громадяни, щорічно в останню суботу листопада, в пам'ять і серце кожного з нас приходить страшний гість — спогад про нелюдські злочини, які позбавили життя мільйона українців. У цей день душу нашої України обпікає нестерпний біль, а на її очах тремтять сльози. Цей день сьогодні-день пам'яті жертв голодоморів. Ми шануємо наших предків і згадуємо про чорні сторінки історії та року, які понівечили шрамами серце нашого народу", — почав розповідати Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Далі він згадав 1921-1923 рр., 1946-1947 рр.і одні з найстрашніших — 1932-1933 року. Президент нагадав, що жертвами геноциду, викликаного проти нашого народу, проти тоталітарного сталінського режиму, стали мільйони українців. "Ці жертви можна порівняти з тими, що зазнала Україна у Другій світовій війні. Як можна прагнути знищити цілий народ? Чому і за що? Ми ніколи не зможемо цього зрозуміти, забути і пробачити. Сьогодні всі ми о 16: 00 приєднаємося до загальнонаціональної хвилини мовчання і запалимо у своїх вікнах свічку пам'яті. Нехай ці свічки зігріють своїм теплом душі загиблих. Душі невинних жертв Голодомору: жінок, чоловіків, дітей. Душі мільйонів українців, вічна їм пам'ять", — підсумував у відеозверненні президент України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні день пам'яті жертв Голодомору: Як правильно запалити свічки і вшанувати загиблих.

Як повідомляв "Знай.ua", елегантна перемога України, перша партія вакцин проти covid-19 і удар примхливого циклону "Таня" - головне за ніч.

Знай.ua писав, Зеленський показав, чим його годують батьки: ковбаса, сир, капуста - все, як у простих українців.