Україна може щиро пишатися ще одним своїм досягненням, про яке громадяни часто забувають: ще у 80-ті у Луцьку завершилося будівництво житлового будинку, який став найдовшою спорудою такого типу на планеті.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає світоглядний портал Рідна країна.

Будинок-вулик у Луцьку, фото Facebook
Будинок-вулик у Луцьку, фото Facebook

Розташований диво-будинок на проспекті Соборності та вулиці Молоді, а місцеві жартома прозвали його Великою китайською стіною. Довжина споруди складає 1 750 метрів, а якщо врахувати усі відгалуження — то прямує майже до трьох кілометрів.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Будинок-вулик у Луцьку, фото Facebook
Будинок-вулик у Луцьку, фото Facebook

Унікальний будинок споруджували з 1969 по 1980 роки архітектори Василь Маловиця і Ростислав Метельницький. Будівля споруджена у формі стільників і об’єднує 40 будинків різної поверховості – від 5 до 9 поверхів. Саме стільникова форма і забезпечує надійність споруди, адже її люди запозичили у природи. Усього у будинку-вулику аж 88 під’їздів (залежно від способу підрахунку, за іншими даними — 170 або 120).

Будинок-вулик у Луцьку, зображення Google
Будинок-вулик у Луцьку, зображення Google

Цікаво, що у такій будові губилися не тільки гості, але й самі мешканці — допомогти їм орієнтуватися допомогли зелені насадження, які були розбиті навколо.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, У Києві укріплюють будинок, що вибухнув на Позняках: чекали 5 місяців.

Як повідомляв портал Знай.ua, Тернополянин 13 років будував будинок, щоб задобрити предків: "Ось моя Україна".

Також Знай.ua писав, що Під'їзд старого будинку в Дніпрі приховував дивовижний скарб - історики не стримують захоплення