У понеділок, 30 листопада, стало відомо про те, що депутати Сюртівської ОТГ на Закарпатті після складання присяги виконали гімн Угорщини.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться у повідомленні "Закарпаття ТОП" у Facebook. У пабліку також виклали відповідне відео із залу засідань. Народні обранці складали присягу 21 листопада, в День Гідності та свободи.

"У день гідності і свободи України у Сюртівській ОТГ приймали присягу і співали угорський гімн. Виходить, що присягали на вірність сусідній державі? У нас готують кримський сценарій, а потім плакатимуться і голоситимуть про втрату Закарпаття?" - йдеться у підписі до відео.

За інформацією джерела, правоохоронні органи ніяк не відреагували на інцидент.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

скріншот

Як повідомлялося раніше, МЗС України вручило послу Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто ноту протесту. Причина – факти політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах 25 жовтня.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто закликав угорців, які живуть на Закарпатті, підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України".

Українська сторона рішуче виступила проти такої прямої агітації. У МЗС заявили, що публічні заяви офіційних осіб Угорщини із закликами до українців угорського походження голосувати за певну партію – неприпустимі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, на Закарпатті регочуть над угорською витівкою губернаторів Петрова і Москаля.

Як повідомляв портал Знай.uа, сотні машин застрягли на кордоні з Угорщиною: черга не рухалася майже добу.

Також портал Знай.uа писав, що Угорщина передала лікарням Закарпаття 50 апаратів ШВЛ та медичне обладнання, вартістю понад три мільйони євро.