При вагітності, яка нормально протікає, деякі лікарі забороняють буквально все до 12 тижнів. Доктор Білоконь розповіла, чим загрожують необґрунтовані заборони.

Читайте Знай в Google News!

Ольга Білоконь - відомий акушер-гінеколог. Вона є автором кількох книг, проводить онлайн-консультації та курси. Доктор має відмінну репутацію, зарекомендувавши себе висококласним фахівцем.

Доктор Білоконь також веде особистий блог, розповідаючи про жіноче здоров'я. Цього разу гінекологиня розповіла, чим загрожують необґрунтовані заборони вагітним.

Ольга Білоконь, фото: Instagram
Ольга Білоконь, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Гінеколог звернула увагу на те, що чомусь під час вагітності набагато частіше, ніж це потрібно насправді, виникають заборони на секс, каву, подорожі та спорт. Вагітним активно рекомендують постільний режим, обмеження фізичної активності, відмову від сексу.

Такі необґрунтовані заборони загрожують збільшенням тривожності, погіршенням фізичного і психологічного стану вагітної, зазначає лікарка.

"Наприклад, відмова від спорту і здорового фізичної активності це збільшення ризику тромбозів, запорів (а значить і геморою), гестаційного цукрового діабету, прееклампсії, пологів шляхом кесаревого розтину, ожиріння", - попереджає доктор Білоконь.

Секс під час вагітності і помірна фізична активність не може спровокувати викидень, наголошує гінеколог.

"В абсолютній більшості випадків це відбувається через генетичні аномалії ембріона (термін до 9-12 тижнів) і ніякий секс чи басейн тут ні при чому", - каже гінеколог.

Щодо кави, то від неї також не обов'язково відмовлятись: можна випити 2 горнятка розчинної, або 1-2 заварної на день - всього не більше 200 мг. Така кількість не зашкодить.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відома гінекологиня Ольга Білоконь розкрила секрет "цілителів": чому люди йдуть від традиційної медицини

Як повідомляв портал Знай.ua, Ольга Білокінь розповіла, навіщо потрібна довідка від партнера

Також Знай.ua писав, Ольга Білокінь показала, які "сюрпризи" ховаються у воді