Перша леді України, дружина президента Володимира Зеленського Олена Зеленська часто ділиться досягненнями в соціальній мережі Instagram.

Зараз жінка нагадала, що третього грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, і вирішила відчути, з якими перешкодами доводиться стикатися людям з інвалідністю в звичайному житті.

Читайте Знай в Google News!
Тому Олена відвідала музей у темряві "Третя після півночі", запросивши з собою Посла Канади та Німеччини в Україні пані Ларису Галадзу та пані Анку Фельдгузен. "Всі екскурсії тут проходять у суцільній темряві у супроводі людей з вадами зору. Годину ми бродили по темних кімнатах, що відтворюють місця нашого життя, з екскурсоводом пані Вікторією. Намагалися "побачити" світ очима людини, яка не бачить, а відчуває. Спочатку ти сприймаєш це як цікавий квест. Найголовніше потім зрозуміти, як це – постійно жити в цьому квесті. Коли ця темна кімната ніколи не закінчується, а збільшується до розмірів світу!", - розповіла перша леді.

І даний "квест" дозволив жінці вийти на світ, змінившись, з надією на краще. При цьому Зеленська зазначає, що у неї була можливість "вийти", а якщо ж вона " відсутня і ти залишаєшся там назавжди?"- задалася питанням дружина президента. "Ці люди серед нас - вони з нами, в нашому світі, і одночасно – в цій своїй особливій, особистій темній безмежності. Вдячна, дуже вдячна за цей досвід. Так, у людей, які не бачать, є свої "лайфхаки". Не буду відкривати всіх секретів, краще самі запитайте у них, а ще краще - прийдіть в музей і відчуйте", - додала Олена.

В кінці вона підсумувала, що була вражена відчутним і цим проектом, який дозволяє загострити почуття і надихнути, а також змусити дивитися на цей світ інакше, ще більше любити, поважати і цінувати життя. "І ще раз наголошують-безбар'єрність має бути суспільною нормою", - підсумувала Олена Зеленська.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олена Зеленська закликала до рівних прав батьків в Україні: декрет не тільки для жінок.

Як повідомляв "Знай.ua", "Дія. Без бар'єрів": з ініціативи Олени Зеленської на порталі "Дія" створять новий розділ

Знай.ua писав, Олена Зеленська завила, біль неможливо передати словами: "Навіть століття не зможуть загоїти ті рани″