Сир є одним із найпопулярніших продуктів харчування. Його цінують не лише за смакові якості, а й на користь для організму. Втім, не всі види сиру безпечні і деякі краще оминати в магазині. Про це розповіла дієтолог Лурдес Кастро Мортільяро з Нью-Йорка, пише CNN.

Сир - дуже корисний продукт, в якому міститься білок, який є прекрасною альтернативою білка, отриманому з м'яса. Він містить усі незамінні амінокислоти, які потрібні організму, але не синтезуються самостійно.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Водночас дієтолог наголошує, що сир є висококалорійною їжею і може містити багато жирів та натрію. Саме тому, потрібно дотримуватися балансу в раціоні харчування і не зловживати продуктів, втім, як і будь-якою іншою їжею.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

За словами фахівця, не варто купувати сири з високим ступенем обробки. До таких належить крем-сир і плавлений. Вони небезпечні тим, що містять більше натрію, аніж тверді види сиру. Вкрай небажано вживати такі сири людям, які страждають на гіпертонію та інші серцево-судинні захворювання.

Втім, і в раціоні здорових людей такі сири мають з'являтися дуже рідко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців попередили про небезпечне сало, яке краще не купувати: "нагородить" не однією недугою.

Також наш портал інформував, як вживати часник, щоб "вичавити" з нього максимум користі: кілька простих правил.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, які 4 продукти дуже шкідливі для чоловіків і буквально вбивають здоров'я: багато хто вживає їх щодня.