Известная украинская писательница Оксана Забужко в своем Facebook высказалась об ужасном акте самосожжения украинского воина Николая Микитенко. Она жестко объяснила людям поступок фронтовика и попросила его не осуждать. Напомним, Николай Микитенко в ночь на 11 октября на Майдане в Киеве облил себя горючей жидкостью и поджег. Он получил 90% ожогов тела и скончался в больнице, о чем сообщила его дочь.

"Зазирнула в коменти під постом про смерть Миколи Микитенка – і взялася за голову. Люди. Христом-Богом. Прошу. Не. Пишіть. Бздур. У Цій. Темі. Самоспалення за те, що любиш і в що віриш (чому бажаєш "життя вічного"), - це НЕ "самогубство" (...!!!!). Це - ОФІРА, жертвоприношення (за Христовим взірцем, любі мої побожні парафіяни, саме так - за Христовим взірцем!). Прочитайте, врешті, той "Апокриф", тобто наші з Блаженнішим Святославом "Чотири розмови про Лесю Українку" (ви думаєте, для чого вони робилися, як не для того, аби допомогти суспільству розібратися в метафізичних питаннях, у яких у нас за сто років все заросло дикими хащами?) Там дві розмови ледь не повністю присвячено темі мучеництва, різниці між християнською й поганською (в т.ч. радянською й пострадянською!) філософією жертви; там мова не тільки про перших християн на арені з левами у "Руфінові й Прісціллі", а й про Небесну Сотню і "священство мирян", і про те, як євангельське "Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх" (Ів 15:13) працює через дві тисячі років в епохах суспільних катаклізмів, - і якщо ви вважаєте себе християнами, ви не можете не відчути, що досвідчений воїн, котрий досконало вміє ВБИВАТИ за Україну, але вибирає, замість (наприклад) теракту - САМОспалення, тобто принесення СЕБЕ в жертву, якраз і "кладе душу" ЗА НАС УСІХ - виправляє збиту нам в свідомості ієрархію вартостей, ЗАПЕРЕЧУЄ своєю мученицькою смертю постійний, щодня втовкуваний суспільству в голови пропаґандистський посил влади "та на хрєна вам здалась та Україна, щоб за неї вмирать!" (який же вагоміший КОНТРарґумент може кинути на протилежну шальку терезів одна людина, аніж власне палаюче тіло!) - не можете не відчувати, що цей живий смолоскип не тільки "очищає вогнем" такий гидко забруднений різномастими "ржаками" образ нашої прекрасної й трагічної країни, возносячи його до образу СВЯТОСТИ, а й сам стає (цитуючи Блаженнішого) "священником і вівтарем", "причасником життя вічного", - смертію смерть поправши... Не будьте, як ті римляни в цирку у Лесі Українки (абсолютно аналогічні сьогоднішнім любителі "поржать, пожрать і поїб*цця"), що зверхньо коментують християн, які вибігають на арену і кидаються в пащу левам: "Сі, певне, подуріли!.." Той Рим (євангельська "блудниця") скінчився брудно й ганебно, і нинішній "Третій" скінчиться так само. Не дозволяймо йому потягти нас за собою. Микола Микитенко запалив свій смолоскип на те, аби ми не збилися з шляху", - написала Забужко.

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное.

Напомним, Забужко рассказала о судьбе учителей в советских школах, вспомнив слова мамы.

Ранее портал "Знай.ua" сообщал, что писательница Оксана Забужко отреагировала на обращение студпарламента родного университета, не хочет краснеть за "alma mater".

Популярные статьи сейчас
Твоей бабушке нужно только 90 грн: самые простые тарифы от Киевстар, lifecell и Vodafone  Нужно успеть: украинцам, с квитанциями за свет на руках, назвали важное условие Какие электроприборы "тянут" больше всех - сейчас это очень важно знать С 28 апреля и до 5 мая: "Нафтогаз" призвал потребителей осмотреть газовые счетчики
Показать еще

Также портал "Знай.ua" писал, что Оксана Забужко напугала украинцев темными временами.