Печерський суд заарештував Віктора Януковича, який після Революції Гідності поїхав в Росію

Справа про розстріли на Майдані розслідується вже сьомий рік, і тільки зараз Печерський суд нарешті виніс рішення про запобіжний захід для експрезидента України Віктора Януковича. Суд прийняв рішення взяти його під варту. Зрозуміло, заочне рішення, оскільки колишній президент України після Революції Гідності поїхав в Росію, і після цього на території України він вже не з'являвся. Януковичу висунули цілий ряд звинувачень. Його звинувачують в узурпації влади, а також в організації злочинів, які відбулися 18-20 лютого 2014 року.

Янукович, скріншот з відео
Янукович, скріншот з відео

У нардепки Надії Савченко в Києві зловмисники поцупили цінні речі

У Дарницькому районі Києва жертвою злочинців стала народний депутат фракції "Слуга народу". Злодії поцупили техніку з її автомобіля. У вівторок, 12 травня, невідомі розбили вікно в задніх дверцятах Audi Q8, що належить нардепці від "Слуги народу" Ользі Савченко. Зловмисники викрали з салону авто ноутбук і флеш-накопичувач пам'яті. Коли саме відбулось пограбування, не відомо. Нардепка ж виявила крадіжку приблизно о 8:30 ранку.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Надія Савченко, скріншот: YouTube
Надія Савченко, скріншот: YouTube

Штрафи за порушення карантинних заборон після 11 травня

Українська влада прийняла рішення послабити карантинні обмеження з 11 травня. Однак, попри послаблення, багато що і далі залишаться під забороною. А оскільки штрафи ніхто не скасовував, то доведеться платити за порушення цих заборон.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Співробітники креативної індустрії через пандемію коронавірусу влаштували акцію в небі над Києвом

У вівторок ввечері, 12 травня, небо у столиці освітили тисячі ліхтарів. Кияни можуть спостерігати цю красу в різних районах. І це не нашестя НЛО, і не метеорити, це зробили люди. Однак привід для цього досить і досить печальний. Ліхтарі в небі – це акція співробітників креативної індустрії. Протест проходить під гаслом: "Ми не німі, але нас не чують. Якщо нас не чують, нас побачать". Це всеукраїнська акція, яку підтримують і в інших великих містах. Причина таких заходів криється в кризі, в якій опинилися співробітники креативної індустрії через пандемію коронавірусу.

Найсерйознішою загрозою для Польщі названо "неоімперську політику влади Росії"

Росія є однією з найбільших загроз сучасної Польщі. Про це йдеться в новій стратегії нацбезпеки країни. У вівторок, 12 травня, президент Польщі Анджей Дуда підписав відповідний документ. У ньому зазначено пріоритети у чотирьох основних напрямках розвитку держави. У вступі найсерйознішою загрозою названо "неоімперську політику влади Росії". Кремль нарощує наступальний потенціал, зокрема на західному напрямку, в акваторії Балтійського моря та в Калінінградській області.