Вже в 2020 році на землі України може чекати масштабна посуха. Проте, як пишуть журналісти, держава не планує зменшувати темпи продажу зерна.

Про цю ситуацію повідомляє Telegram-канал "Pavlovsky news".

Зерно, фото: Магия Шувани
Зерно, фото: Магия Шувани

"Вчора секретар РНБО Олексій Данилов заявив про загрозу водного дефіциту в басейнах деяких річок. Простіше кажучи — посуха. У зв'язку з цим можуть виникнути проблеми забезпечення водою населення та окремих галузей. Отже, Данилов вважає за потрібне провести інвентаризацію джерел підземних питних вод і артезіанських свердловин, оптимізацію та економію споживання. Тим часом прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні є шестимісячний запас зерна і, якщо країна не продасть зерно за кордон, його доведеться викинути на смітник. Також він вважає, що запасів вистачить до наступного врожаю. Виходить, в той час, як РНБО заявляє про реальну загрозу, яка розвивається як мінімум останні п'ять посушливих років, Шмигаль вважає за потрібне експортувати життєвонеобхідний ресурс в тій же кількості, що було і до всесвітнього зниження торговельних поставок, без оглядки на цю проблему. Інакше, мовляв, зерно зіпсується. Виглядає це обґрунтування так собі.", - пишуть автори публікації.

Засуха, фото з вільних джерел
Засуха, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на черзі Facebook? У Зеленського хочуть заблокувати Telegram.

Як повідомляв Знай.uа ВКонтакті і Однокласники в кроці від нового блокування – останнє слово за Зеленським.

Знай.uа писав, блискуча перемога українських військових під Семенівкою - шість років тому відбувся перший бій на Донбасі.