Посол України в Чехії Євген Перебийніс нагадав історію, яка сталася e 2019 році в Чехії. Дипломат радить після того, як закінчиться карантин побувати в готелі "Brioni Boutique" в Остраві. Власник даного закладу відвоював право не обслуговувати громадян держави-агресора Російської Федерації.

Про це стало відомо завдяки повідомленню посла в мережі Facebook.

Власник готелю в Чехії переміг у Конституційному суді, фото: Facebook
Власник готелю в Чехії переміг у Конституційному суді, фото: Facebook

"Сьогодні у Чехії Конституційний суд прийняв надзвичайно символічне і знакове рішення, яке безпосередньо стосується України. Але про все по порядку. Знайомтеся — це Томаш Крчмарж, власник готелю "Brioni Boutique Hotel" у чеському місті Острава. П'ять років тому він став автором перших антиросійських санкцій в Чехії. 24 березня 2014 в своєму готелі він вивісив оголошення про те, що через анексію Росією Криму громадян РФ селити тут не будуть. Через кілька днів, однак, він змінив умови: громадян Росії готель поселяти тільки у випадку, якщо вони письмово заявлять про засудження окупації Криму. Зокрема, суд констатував, що анексія Криму суперечить основоположним принципам міжнародного права, пославшись на позицію, міжнародних організацій, а також МЗС Чехії. Також чеський Конституційний суд зазначив, що і державні органи дотримуються різних підходів до різних людей в залежності від їх громадянства, яке є принципово іншим поняттям, чим національність. Відмова клієнта, враховуючи його етнічне походження або релігію, на думку суду, вважалася б дискримінацією, але враховуючи громадянство — ні. Тепер справа знову повертається у Вищий адміністративний суд, який повинен переглянути своє попереднє рішення з урахуванням вердикту КС.", - пише посол.

Власник готелю в Чехії переміг у Конституційному суді, фото: Facebook
Власник готелю в Чехії переміг у Конституційному суді, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За словами українського дипломата: "Є надзвичайно важливий прецедент рішення Конституційного суду країни Євросоюзу, в якому не тільки відновлено справедливість у відношенні чоловіка, який став на захист України, але і підтверджено протиправність анексії Росією території України. Рік тому під час візиту до Острави я вже мав можливість особисто потиснути Томашові руку, але сьогодні прекрасний привід, щоб ще раз подякувати за його принципову позицію і підтримку України."

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, змінити полуницю на асфальт — Укравтодор "переманює" заробітчан з Польщі.

Як повідомляв Знай.uа у Китаї почали затримувати українських заробітчан - кидають у в'язниці переповнені і годують місцевої баландою.

Знай.uа писав, Зеленський дозволив українцям їхати на заробітки, але за однієї умови, - "Щоб не викинули на вулицю".