У період пандемії та карантину в Україні багатьом матерям довелося самостійно займатися навчанням своїх дітей. Вони також висловлюють занепокоєння щодо ефективності дистанційної шкільної освіти. Про це повідомляється в опитування "Жінки в умовах пандемії і їх потреби", проведене "Центром прав людини ZMINA".

Дистанційне навчання, скріншот: YouTube
Дистанційне навчання, скріншот: YouTube

"Найпоширенішими труднощами для матерів стали необхідність самостійно організовувати навчання (стежити за розкладом, за виконанням дитиною завдань тощо), а також труднощі з поясненням складного матеріалу та мотивацією школярів навчатися вдома", - наголошується в повідомленні.

Так, незадоволені результативністю дистанційної шкільної освіти 40% матерів, з яких 24% вважають "скоріше неефективною" освіту своїх дітей, а 16% називають її "вкрай неефективною".

Також приблизно третина жінок задоволені ефективністю дистанційної освіти (29%). З них "скоріше ефективною" шкільну освіту вважають 20% опитаних, а "цілком ефективною" - 9%.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Ще майже третина (31%) матерів не змогли визначитися зі своєю оцінкою.

Дистанційне навчання, скріншот опитування

Щодо забезпеченості школярів онлайн-засобами, чверть матерів стверджують, що їхні діти зовсім не забезпечені, менше половини говорять про часткову забезпеченість, а ще близько третини - про забезпеченість лише з окремих предметів.

"При цьому, лише 3.7% опитаних жінок зазначили, що не мають проблем в організації дистанційної освіти, і дитина або діти вчаться самостійно", - говориться в повідомленні.

До того ж, 24% жінок поскаржилися на труднощі, викликані дистанційною освітою дітей.

Матерям складно самостійно організовувати навчання, пояснювати дитині складний навчальний матеріал і мотивувати на навчання вдома.

Дистанційне навчання, скріншот опитування

Інші варіанти опитування отримали значно менше відповідей:

  • 7% - складно розібратися з технічними питаннями у роботі з онлайн-платформами;
  • 5.9% - про брак комп'ютерної техніки або особистого простору для навчання дитини;
  • 3.8% - про брак технічних можливостей.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ніж зайняти дітей вдома.

Як повідомляв портал "Знай.ua", батьки знайшли у підручнику дітей дивні завдання.

Також "Знай.ua" писав, що вчителі поділилися враження від дистанційних класів.