Посол Китаю в Ізраїлі Ду Вей був знайдений мертвим у своїй офіційній резиденції в неділю вранці, повідомила CNN прес-секретар міністерства закордонних справ Ізраїлю.

На даному етапі смерть 57-річного не розглядається як підозріла.

фото Getty Images
Ізраїль, протести \\ фото Getty Images

Поліція перебуває за межами резиденції посла в Герцлії - на північ від Тель-Авіва - у рамках стандартної процедури, сказала прес-секретар.

Його смерть настала менш ніж через тиждень після того, як держсекретар США Майк Помпео відвідав Єрусалим, відкрито розкритикувавши дії Китаю під час пандемії коронавіруса, а також закликавши ізраїльських лідерів припинити підписання великих угод про інфраструктуру та комунікації з китайськими компаніями.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Не було ніяких коментарів щодо смерті посла від китайського посольства в Ізраїлі або Міністерства закордонних справ в Пекіні.

Посол Ду прийняв повноваження в Ізраїлі в лютому 2020 року, згідно веб-сторінці посольства, оскільки пандемія коронавіруса охопила весь світ. У середині березня він написав у своїй статті в "Jerusalem Post", що після прибуття він повинен був пройти два тижні обов'язкового карантину.

Посол Ду був одружений, має сина.