Авторитетне світове агентство Associated Press опублікувало репортаж, як лікують коронавірус в Україні. Шокуючі кадри і неймовірна відвертість медиків, такого по телебаченню українцям не показують.

Джерело: світове агентство Associated Press.

"Відсутність системи фільтрації змушує робити розтини тіл померлих від Covid-19 надворі під деревами – а не у моргу", – саме так авторитетне американське агенство.

Як пише видання, медики працюють в саморобних захисних масках і костюмах з поліетиленовими пакетами поверх взуття. Багато лікарів і медсестер змушені самі купувати захисні засоби, або використовувати саморобні. Кожен п'ятий інфікований в Україні - медпрацівник.

Лікування коронавірусу, фото Associated Press
Лікування коронавірусу, фото Associated Press

Associated Press у своєму репортажі описує ситуацію у лікарнях Західної України через пандемію коронавірусу.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Агентство зазначає, що система охорони здоров’я України не може впоратись навіть із порівняно низькою у світових масштабах кількістю випадків захворювання на Covid-19 – 15648 інфікованих і 408 загиблих станом на 11 травня.

Лікування коронавірусу, фото Associated Press
Лікування коронавірусу, фото Associated Press

"Ніде ця проблема не є більш очевидною, ніж Чернівцях, де в місті та в регіоні 2324 підтверджених випадків захворювання. Вони вважаються гарячою точкою зараження разом з іншим західним містом, Івано-Франківськом, що розташоване за 100 кілометрів, та столицею, Києвом", – йдеться у репортажі.

Associated Press зазначає, що тисячі заробітчан повернулися з Європи посеред пандемії, й дехто привіз із собою вірус в Україну.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Covid-19 зможуть діагностувати по масці, революційна технологія на порозі.

Як повідомляв Знай. ua, більш ніж 18 тисяч українців потрапили в "лапи" Covid-19.

Також Знай. ua писав, що вперше кількість видужали пацієнтів наздоганяє хворих.