Єрмака і Кучму запідозрили у держзраді — СБУ відкрила кримінальну справу

Служба безпеки України почала кримінальне провадження щодо представників української делегації на переговорах у Мінську — Андрія Єрмака і Леоніда Кучми. СБУ відкрила кримінальну справу за фактом вчинення державної зради главою Офісу президента Андрієм Єрмаком і експрезидентом України Леонідом Кучмою. Про це повідомив нардеп від партії "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook.

Андрій Єрмак, скрін з відео
Андрій Єрмак, скрін з відео

В Україні хочуть запровадити подвійне громадянство

Представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявив, що народні депутати вже на цьому тижні мають на меті розглянути проєкт закону про подвійне громадянство №2590. Про це він розповів під час погоджувальної ради, трансляція якої велася на YouTube.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варто зауважити, що ще минулого року український лідер подав на розгляд парламенту законопроєкт №2590, який передбачає можливість отримання подвійного громадянства.

Стефанчук, фото з вільних джерел
Стефанчук, фото з вільних джерел

Експерти розповіли, що чекає на українські магазини після карантину

Українські експерти розповіли, як змінилися споживчі звички жителів країни під час карантину, спричиненого коронавірусом, а також, що буде з магазинами після його закінчення. Відтак, як відзначається, через карантин, який практично зупинив всю роботу магазинів та ТРЦ, українці почали купувати все переважно в Інтернеті та обирають для цього іноземні інтернет-магазини. За словами директора компанії з міжнародної логістики Юрій Беневітський, купують вони переважно споживчу техніку, ліхтарики, кабелі, одяг, зарядні пристрої та БАДи.

Магазин, фото: Getty Images
Магазин, фото: Getty Images

Зеленський пообіцяв кримським татарам квартири та два свята в Україні

18 травня Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв геноциду кримських татар і зустрівся з представниками корінного народу півострова. Президент збирається дати державний статус двом мусульманським святам, а також створити робочу групу по справах кримськотатарського народу. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Зеленський заявив, що незабаром видасть указ про присвоєння державного статусу святам Курбан-Байрам і Ураза-Байрам. Також він подасть кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ, щоб кримськотатарський народ був представлений на дипломатичному рівні.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Банкомати ПриватБанку запрацюють по-новому — як зняти готівку

ПриватБанк вдосконалив свої банкомати і тепер можна здійснювати будь-які дії з коштами на своєму рахунку, не вставляючи картку в апарат. Нові банкомати ПриватБанку мають підтримку NFC, що дозволяє не вставляти карту безпосередньо в банкомат, а тільки піднести її до спеціальної зони, після чого ввести PIN-код. В більшості випадків дана зона розміщена зліва від клавіатури. Про нові правила користування банкоматами повідомили в пресслужбі фінустанови.

біля банкомату, фото: procherk.info
біля банкомату, фото: procherk.info