Вирощувати полуницю можна не тільки на дачі, але й на підвіконні. При хорошому та правильному догляді свіжа полуниця буде з'являтися на вашому столі цілий рік. Однак, для початку потрібно правильно вибрати сорт, а саме такий, щоб міг родити в будь-який час року. Якщо ви хочете отримати урожай як можна швидше, то садити кущики потрібно в середині весни — на початку літа.

Контейнер для посадки потрібно вибирати з розрахунком, що полуницю пересаджувати з нього не доведеться, оскільки рослина цього не любить. Відповідно це повинні бути, наприклад, балконні ящики обсягом 10-15 л. Для одного кущика полуниці буде достатньо горщика об'ємом 3 л. При посадці відстань між рослинами повинна становити близько 20 см.

Вирощування полуниць, скріншот: YouTube
Вирощування полуниць, скріншот: YouTube

Горщики повинні бути мати отвори для стоку, а також чималий шар дренажу. Підійдуть галька, бита цегла, карамзит. Для посадки підійде звичайна універсальна ґрунтосуміш. Також можна самостійно змішати наступні компоненти.

  • 2 частини лісової землі
  • 2 частини перегною (або біогумусу)
  • 2 частини торфу
  • 1 частина піску

Поливати полуницю потрібно кожні 3 дні, а при температурі 30 і вище — кожні два. Підгодовувати обов'язково один раз на 2 тижні мінеральними або органічними добривами. Горщики з полуницею потрібно тримати на південній або південно-східній стороні, щоб їм вистачало світла. Взимку знадобиться додаткове освітлення.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вирощування полуниці, скріншот: YouTube
Вирощування полуниці, скріншот: YouTube

Перші квітконоси з молодих кущиків краще зрізати, щоб рослина набралася сил, випустила нові і принесла більше врожаю. Коли ягідки зав'яжуться, вони можуть бути дуже важкими. У такому випадку їх потрібно підв'язати або підкласти під них тканину чи поролон. Таким чином можна уникнути ламання стебла.

Після посадки дорослого куща збирати врожай можна вже через місяць, при менш сприятливих умовах — два. Вирощування в домашніх умовах має свої переваги — зокрема відсутність комах та інших шкідників.

Вирощування полуниць, скріншот: YouTube
Вирощування полуниць, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", хто не встиг посадити картоплю — сприятливі дні у травні для вдалого урожаю. Висадивши картоплю у сприятливі дні можна чекати отримання щедрого врожаю

Також Знай.uа" писав, календар городника — підживлюємо полуницю правильно для щедрого врожаю. Найкращі способи підживлення полуничних грядок навесні