В інтерв'ю журналіста Дмитра Гордона з колишнім лідером бойовиків "ДНР" Ігорем Гіркіним достатньо матеріалу для міжнародного суду в Гаазі щодо збитого Боїнга MH17 на Донбасі.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" заявив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, який вивчає обставини катастрофи MH17.

За словами розслідувача, запитання в інтерв'ю Гордона були добре сплановані та підготовані таким чином, щоб Гіркін попався у розставлені сіті.

"Моя думка - в цих розмовах, які були опубліковані, достатньо матеріалу, який може виявитися дуже корисним в суді. Тим більше, я не знайомий з приготуваннями до цієї розмови, для мене як розслідувача і юриста очевидно, що частина з питань були підготовлені ним так, щоб Гіркін попався на певні відповіді. Це були добре сплановані і не тільки журналістські запитання", - зазначив грози.

журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, скрін з відео
журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, скрін з відео


На думку журналіста-розслідувача, "кілька конкретних речей", про які сказав ватажок бойовиків, можуть бути корисні в суді.

Зокрема, Гіркін вперше реально зізнався в тому, як він підготував умови для збиття Боїнга MH17.

"Саме для розслідування MH17 дуже важливо, щоб він не заперечував автентичність перехоплених переговорів, в яких він брав участь. Практично він зізнався в прямому ефірі, що за кілька тижнів до збиття він просив у Кремля через "голову "Криму, щоб йому доставили ППО разом з екіпажем. у Голландії його конкретно звинувачують не в тому, що він натиснув на кнопку, а в тому, що він замовив і зробив умови для збиття. Він реально в цьому зізнався. Вперше це так відкритим текстом було сказано", - пояснив журналіст.

Журналіст зазначив, що флешки з матеріалами інтерв'ю, які, за словами Гордона, були відіслані в Гаагу, можуть бути використані як матеріали в міжнародному суді.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, Гордон після Поклонської взяв інтерв'ю у терориста Гіркіна

Як повідомляв портал Знай.ua, Гіркін і Поклонська викопали яму Путіну

Також Знай.ua писав, Поклонська "привласнила" День Перемоги