В Україні внаслідок пандемії коронавіруса немає підстав для різкого зростання рівня бідності. Він перевищить торішні показники лише на 6,5%.

Про це запевняють у Міністерстві соціальної політики України.

У міністерстві зазначають, що протягом останніх трьох років в Україні спостерігається впевнене вихід з кризи. Україна мала реальні шанси досягти за бідності рівня 2008 року.

В 2018 році показник бідності становив 43,2% порівняно з 58,6% у 2016 році. У 2019 році рівень бідності також продовжив знижуватися.

бідність, фото Pxhere
бідність, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Так, рівень бідності за абсолютним критерієм (витрати нижче фактичного прожиткового мінімуму) за 9 місяців 2019 року зменшився і склав 41,4% проти 45,0% у відповідному періоді 2018 року", - розповіли в Мінсоцполітики.

У міністерстві зазначають, що епідемія коронавіруса вносить корективи в показники соціально-економічного розвитку країни, проте різкого зростання рівня бідності не очікується.

Так, наприкінці 2020 року рівень безробіття складе 45%, що всього на 6,5% вище показників 2019 року (38,5%).

Раніше повідомлялося, що український президент Володимир Зеленский на своїй прес-конференції 20 травня розповів про те, закінчилася епоха бідності в Україні. Так, глава держави стверджує, що суми в платіжках за комуналку знизилися, а на допомогу бідним не вистачає близько 1 млрд доларів.

"Платіжки стали менше. Це факт!" – заявив глава держави.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кожна друга сім'я в Україні ризикує опинитися за межею бідності.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський замість пояснень засипав українців новими обіцянками.

Також Знай. ua писав, що Зеленський розбив надії українців на допомогу по безробіттю.