Далеко не кожен знає, що Україна продає модельне взуття в Італію, сири власного виробництва у Голландію. Серед найкращих світових брендів елітних меблів та найкращих світових виробників холодильних вітрин для супермаркетів є українські компанії. Невелику підбірку опублікував у Facebook Дмитро Танасов.

Україна продає модельне взуття не лише в Італію, яка славиться на увесь світ власними брендами, а й у Францію, Велику Британію, США, Німеччину та десятки інших країн. Мова йде про торговельну марку Braska, яку видають за британську, але насправді нею володіє підприємець з київської Троєщини. Зазначається, що зараз 40% взуття Braska виробляється в Україні для місцевих споживачів, а 60% – за кордоном. Серед інших успішних виробників Luciano Carvari, Blink.

Тверді сорти сиру, скріншот: YouTube
Тверді сорти сиру, скріншот: YouTube

Україна також продає сири і вершкове масло в Голландію, Данію, Казахстан, Єгипет, Молдову і Об’єднані Арабські Емірати. Торік ми експортували майже 8 тис. тонн сиру і 470 тонн масла. Наприклад, українська компанія "Органік Мілк" з Житомирської області возить органічний сир, йогурт та інші продукти до Еміратів літаками. До того ж, таких компаній є дев'ять.

Виявляється, один з найкращих світових брендів елітних меблів український. Йдеться про ПП "Меблева фабрика "Мірт"" з Новоград-Волинського, Житомирської області. Українські меблі та дерев`яні елементи декору з натуральної коштовної деревини можна побачити в іноземних посольствах, в елітних ресторанах та готелях Євросоюзу, Саудівської Аравії, Катару, ОАЕ. Серед замовників такі великі міжнародні компанії, як Marriott International зі штаб-квартирою в США, яка керує роботою 6080 готелів по всьому світові.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вітрини українського виробництва, фото: facebook.com/tanasov
Вітрини українського виробництва, фото: facebook.com/tanasov

Крім того, одним з найкращих світових виробників холодильних вітрин для супермаркетів є українська компанія "Айсберг" (Одеса). Її обладнання працює в супермаркетах, гіпермаркетах і магазинчиках Німеччини, Італії, Великої Британії, Австралії, Ісландії та ще 22 країн світу.

Серед найкращих у світі вітрильних яхт також є українські. Їх продають в Канаду і Швецію. Зокрема, мова йде про Black Sea Yachts shipyard та Fifth Ocean Yachts з Миколаєва, "Вітрила України" з Херсону та ще шість українських виробників успішно конкурують з відомими європейськими і американськими виробниками.

Популярними у Європі є й українські лижі та сноуборди, а це кожен другий сноуборд та кожна друга пара лиш, яка продається в Австрії, Великій Британії, Німеччині, Франції та інших країнах. Лідером є СП "Фішер-Мукачеве", що виробляє 180 моделей спортивно-бігових лиж і 130 моделей гірських лиж. Фабрика виробляє продукцію таких марок, як Fischer, Scott Usa, Stöckli, Tecno Pro, Hagan, Rossignol, Alpina, Splitkein, Tecno.

Яхти українського виробництва, фото: facebook.com/tanasov
Яхти українського виробництва, фото: facebook.com/tanasov

Україна вийшла на третє місце у світі як постачальник меду. Українським продуктом забиті прилавки супермаркетів Франції, Німеччини, Бельгії, Еміратів, Італії. Також наша держава посідає почесне третє місце за обсягами експорту курятини до країн ЄС. В Японію, наприклад, Україна продає сигарети, до Європи — вино, шоколад і цукерки.

Вітчизняні виробники постачають чоловічий одяг до Британії й жіночий до Німеччини. Європа та світ носять джинси та інший одяг знаменитого німецького бренду Brax, навіть не підозрюючи, що їх шиють на фабриці Lesya у Новограді-Волинському. Експортує Україна й штучні сапфіри, з яких в США виготовляють надсучасні бронежилети та бронескло для броньованих автомобілів американських президентів та використовують у ракетно-космічній галузі. Роблять їх в Харківському науково-технологічному комплексі "Інститут монокристалів", де вирощують найбільші у світі кристали сапфірів.

Гелікоптери українського виробництва, фото: facebook.com/tanasov
Гелікоптери українського виробництва, фото: facebook.com/tanasov

Крім того, Україна стрімко увірвалася на міжнародний ринок ІТ-технологій. Зараз доходи від них посідають третє місце, після сільськогосподарської продукції та продукції металургії, в статті українського експорту й щороку цей напрямок високих технологій зростає по експоненті. В Україні успішно стартувало виробництво легких гелікоптерів коммпанії "Горизонт" з Білої Церкви.

"Так що не лише чавунними зливками, соняшниковою олією й вікопомною електропроводкою для "Фольксвагена" і "Опеля" ми можемо похвалитися. І тут перераховано далеко не все, чим маємо пишатися... А тим часом Україна лише розминається. Вона лише випростовується на повний зріст після більш ніж 300-річного перебування у ярмі. Ось хай лише закінчиться ця війна… Але для цього працювати треба, а не нити й шукати в усьому зраду…", - пише автор допису.

Те, чого ви, можливо, не знали про Україну. Те, вам буде цікаво дізнатися. Чи знаєте ви що… 1. Україна продає модельне...

Geplaatst door Tanasov Dmytro op Vrijdag 12 oktober 2018

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європа змінить правила авіаперельотів після послаблення карантину, як потрапити за кордон. Після відновлення авіасполучення для пасажирів зміняться правила

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський розповів, що зміниться в Україні з 22 травня - запуск транспорту, відкриття дитячих садочків і багато іншого

Також "Знай.ua" Зеленський розсекретив деталі зустрічі з Путіним - "Не відпускаємо....". Выдбулася пресконференція президента України Володимира Зеленського