У Московському зоопарку помер 84-річний алігатор Сатурн. Рептилія у часи Третього рейху знаходилася у Берлінському зоопарку і була перевезена до Москви в 1946 році. Тут Сатурн прожив 74 роки.

Алігатор Сатурн народився в США приблизно у 1936 році. Майже відразу ж був доставлений в Берлінський зоопарк, звідки втік після бомбардування 23 листопада 1943 року. У 1946 році його знайшли британські солдати і передали представникам радянських окупаційних військ. Про те, як він провів ці три роки нічого не відомо.

Алігатор Сатурн, скріншот: facebook.com/watch/MoscowZoo
Алігатор Сатурн, скріншот: facebook.com/watch/MoscowZoo

Співробітники Московського зоопарку згадують, що він "був розбірливий в їжі і відмінно запам'ятовував довірених кіперів, любив масаж щіткою, а якщо йому щось не подобалося — міг розгризти сталеві хваталки для подачі корму і бетонні декорації".

У повідомленні зоопарку йдеться про те, що 84 роки — це дуже поважний вік для алігатора. На волі представники цього виду живуть в середньому 30-50 років. "Це велике щастя, що кожен з нас міг глянути йому в очі, просто тихо побути поруч. Він бачив багатьох з нас дітьми. Сподіваємося, що ми його не розчарували", - написали співробітники Московського зоопарку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Згідно з даними Московського зоопарку, після бомбардування 23 листопада 1943 року загинуло від 20 до 30 алігаторів і крокодилів Берлінського зоопарку. Ще кілька плазунів померли від голоду і зимової температури.

УМЕР САТУРН

УМЕР САТУРН Вчера утром наш миссисипский аллигатор Сатурн умер от старости. Ему было около 84 лет – крайне почтенный возраст. В дикой природе продолжительность жизни представителей этого вида – 30-50 лет. Сатурн прожил долгую и полную событий жизнь. Родился в США примерно в 1936 году. Почти сразу же был доставлен в Берлинский зоопарк, откуда сбежал после бомбардировки 23 ноября 1943 года. Как аллигатор провел дальнейшие 3 года – загадка. Известно лишь, что британские солдаты нашли его в 1946 году и передали СССР. В июле 1946 года Сатурн прибыл в Москву. Почти сразу родился миф о том, что он якобы был в коллекции Гитлера, а не в Берлинском зоопарке. Однако даже если чисто теоретически он и принадлежал кому-то – животные не причастны к войне и политике, абсурдно обвинять их в людских грехах. Московскому зоопарку выпала честь содержать Сатурна 74 года. Мы старались ухаживать за почтенным аллигатором максимально бережно и предупредительно. Он был разборчив в еде и отлично запоминал доверенных киперов, любил массаж щеткой, а если ему что-то не нравилось – мог разгрызть стальные хваталки для подачи корма и бетонные декорации. Сатурн для нас – это целая эпоха. В этом нет ни малейшего преувеличения. Он пришел после Победы – и встретил с нами ее 75-летие. Это большое счастье, что каждый из нас мог взглянуть ему в глаза, просто тихо побыть рядом. Он видел многих из нас детьми. Надеемся, что мы его не разочаровали. Память Сатурна будет увековечена в Дарвиновском музее.

Geplaatst door Московский зоопарк/Moscow Zoo op Zaterdag 23 mei 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, місця в Україні, які варто побачити хоча б один раз - і своя Венеція, і свій Версаль. Природні чудеса України, які варто побачити

Як повідомляв портал "Знай.ua", куди поїхати після карантину - топ-3 чарівних місць в Італії. Знай.uа пропонує відправитися в онлайн-подорож у найкрасивіші міста Італії

Також "Знай.ua" писав, таємниче виникнення майя – знайдено попередників древньої цивілізації. Вчені пояснили, звідки виникла древня цивілізація майя