Чартерний рейс з українськими заробітчанами прибув до Польщі і тепер наші співвітчизники можуть приступити до праці в Посполитій.

Обіцяні українські робочі місця та і не впровадили, а за західним кордоном вони є — в Польщі полуниці вже гниють на полях, а сезонних працівників немає, збирати ягоди нікому.

У неділю, 24 травня, до столиці Польщі - Варшави прибув перший чартерний рейс "МАУ" з 178 українськими заробітчанамі. Про це в понеділок, 25 травня, повідомила польська компанія з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, яка й організувала чартер спільно з авіакомпанією Міжнародні авіалінії України.

Дозвіл на переліт було отримано у офіційних органів влади Польщі та України.

"Рейс було організовано у зв'язку з великим попитом на робочу силу польських роботодавців, а також українців, які хочуть поїхати в Польщу на роботу", - повідомили в польській компанії.

За словами генерального директора Gremi Personal Томаша Богдевіча, рейс був безкоштовним для українських працівників. Після прильоту вони вирушили на двотижневий карантин в центри, організовані Gremi Personal.

Відзначається, що з усіма українцями, які виїхали працювати до Польщі, укладено довгострокові контракти на роботу, а також вони мають медичне страхування, в тому числі на випадок захворювання на коронавірус.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Зазначається, що на зворотному шляху з Варшави до Києва борт буде використаний МЗС як евакуаційний для громадян України.

Поки ми чекаємо обіцяних 500 тисяч робочих місць для українців від прем'єра Шмигаля, Gremi Personal розглядає можливість організувати серію чартерів для українців, які хочуть потрапити на роботу в Польщу і мають робочі візи. Також компанія відновлює транспортні перевезення для своїх працівників через відкриті пункти перетину наземного кордону.

Нагадаємо, Чехія увімкнула зелене світло українським заробітчанам - візовий процес відновлено.

Раніше портал Знай.ua повідомляв, що у МЗС проінструктували заробітчан про дозволи на виїзд за кордон.

Також портал Знай.ua писав, що заробітчанам дали зелене світло на виїзд, але є одна умова.