На червень 2019 року у світі на одну жінку в середньому припадає 2,5 дитини за даними ООН. Аналітики Picodi.com підрахували, скільки можуть скласти витрати, пов'язані з появою дитини: набір одягу під час вагітності, сумка в пологовий будинок, оснащення вдома при підготовці до появи новонародженого і його утримання протягом першого року життя.

Під час вагітності жінці знадобиться спеціальний одяг з тягнуться вставками або речі більшого розміру. Базовий набір такого одягу може коштувати 14800 ₴. У розширеному варіанті це може обійтися в 28 тисяч гривень з "розумними" вагами, подушкою для сну і не тільки.

Сумка в пологовий будинок в стандартній комплектування обійдеться від 1100 до 1600 гривень. Їх можна зібрати самостійно або придбати вже готові.

Поява маляти в будинку вимагає покупки меблів, що понесе значні витрати. Так від 15 до 28 тисяч обійдеться ліжечко, пеленальний столик, стілець для годування, гойдалки-шезлонг і не тільки.

¾ від вартості регулярних покупок, як засобів гігієни займуть памперси. Річний запас косметики, побутової хімії та підгузників, в залежності від вибору і фінансових можливостей, буде коштувати 12500 або 27500 грн.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

ВОЗ рекомендує в перший рік життя дотримуватися тільки грудного вигодовування. Також приблизно в 17 тисяч гривень обійдеться придбання одягу для малюка.

Підсумовуючи всі покупки, пов'язані з вагітність і першим роком життя дитини, можна сказати, що витрати на базовий набір складають 84000 гривень, а на розширений — 138300 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, допомога при народженні дитини можна оформити онлайн.

Як повідомляв Знай. ua, чиновниця поскаржилася на "скулящих" породіль.

Також Знай. ua писав, що кожна друга сім'я в Україні ризикує опинитися за межею бідності.