Під час карантину, викликаного пандемією коронавірусу, українці просиділи зачиненими в домівках фактично два місяці. За це час через малоріхливий спосіб життя люди масово набирали зайву вагу. Адже були заборонені прогулянки у парках і мало хто виходив на заняття спортом. Всього зайву вагу набрали 38% громадян, а схудли - лише 6,5%.

Джерело: дослідження Active Group.

Зокрема, відповідаючи на питання "Як змінився ваша вага за час карантину?", 35,3% українців сказали, що трохи набрали, а 2,7% — істотно набрали вагу.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Разом з тим ще 40,3% повідомили, що їх вага не змінився, трохи схудли 5%, сильно схудли 1,5%. Не стежать за своєю вагою 15,2% опитаних. При цьому близько 7% українців набрали вагу, але не вважають це зміна негативом.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

зайва вага
зайва вага, pixabay

Найбільш поширеним є набір ваги на 3 кг – про це повідомили 28,1%, на 2 кг одужали 22,3%, на 5 кг — 15,6%, на 1 кг — 10,7%, на 4 кг — 8%. 5,8% повідомили, що через карантин їх вага збільшився на 10 кг. Серед схудлих найбільш поширеним був відповідь 2 кг.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні в період карантину катастрофічно зросло безробіття

Також Знай.ua писав, Чехія увімкнула зелене світло українським заробітчанам - візовий процес відновлено.