Клієнт державного банку ПриватБанк пригадав, як місяць назад ледь не потрапив у тенета шахраїв. Подзвонили йому з 0567399129 на фінансовий номер. Про це повідомляє сайт Мinfin.

Назвалися представником служби безпеки Привату. Назвали повне ПІБ і останні 4 цифри моєї картки. Чоловіка спитали, чи це він щойно зробив оплату на суму ~4635 грн на користь якогось інтернет-магазину. Він заперечив, далі була вказівка підійти до банкомату для авторизації, адже хтось намагається скористатись його карткою.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

"Я озвучив ідею зайти в Приват24 і перевірити, чи це дійсно так, на що мені сказали, що цього не можна робити, бо в такому разі сесія обірветься і служба безпеки не зможе повернути мої кошти. Також мене просили не класти трубку, бо в такому разі мені теж не зможуть допомогти. Банкомат Привату був поряд, я сказав, що зараз підійду і зроблю авторизацію. "Представник служби безпеки" сказав, Що зараз переключить мене на іншого співробітника, який проведе авторизацію і повернення коштів", - пригадує чоловік.

Коли він підійшов до банкомату, там була черга. Новий "представник" почав розповідати, що після авторизації потрібно буде зробити переказ коштів для їх повернення.

"Це мене насторожило, бо відміна транзакції в моєму розумінні не має бути з додатковим переказом коштів. Я спитав його, як я можу бути впевненим, що спілкуюся з представником банку. Він впевнено відповів, що вони не запитують мене ніякої секретної інформації, а авторизація буде проходити через банкомат. Я майже повірив. Але вирішив перестахуватися і загуглив номер з якого мені дзвонили. Номер був в одній з баз помічений як шахрайський. Я одразу обірвав дзвінок, зайшов в Приват24, побачив, що ніякого списання не було, заблокував картку. Потім подзвонив на 3700 і там мені підтвердили, що номер з якого мені дзвонили не є номером банку", - вчасно опам’ятався чоловік.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

ПриватБанк, фото: скріншот з YouTube
ПриватБанк, фото: скріншот з YouTube


Раніше чоловік вже мав досвід спілкування з шахраями, які дзвонили моїм батькам та тещі. Мені їх легко було розпізнати і він їм навіть підігрував, диктував вигадані номери карток, щоб постібатися. Але в даному випадку втратив пильність.

"Можливо тому, що маю окремий фінансовий номер, який ніде не "свічу", раніше мені ніколи не дзвонили шахраї, тому дзвінок з 056* я автоматично сприйняв як дзвінок з Привату", - додає він.

Також висока технічна грамотність мови, відсутність відвертих шахрайських питань і страх втратити кошти приспали мою пильність.

"Написав цей відгук після прочитання схожих кейсів і щоб привернути увагу. Мені здається слабким місцем безпеки, що банк не має єдиного номера, з якого він телефонує клієнтам. Коли мені дзвонить банк з численних номерів 056*, то як я можу бути впененим, що це саме Приват?"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Приватбанку пояснили, що робити при арешті рахунків.

Як повідомляв Знай. ua, клієнти Приватбанку в сказі через нав'язування послуг.

Також Знай. ua писав, що ПриватБанк знизив кредитні ставки.